Publicitate Online
Posted By Ovi Olaru

SEO doar cu numele


Dragi prieteni, daca cautati o firma sa se ocupe de SEO, aveti mare grija deoarece riscati sa fiti trasi in piept. Majoritatea firmelor ce spun ca fac SEO si va promit marea cu sarea, nu fac altceva decat sa va cheltuiasca banii degeaba, iar de rezultatele promise, nicio sansa sa devina realitate. Toate astea se intampla pentru ca cei ce fac SEO doar cu numele, repede reusesc sa pacaleasca firmele ce au angajati incompetenti, mereu pe langa subiect.

Naravul celor care fac SEO doar cu numele e acela de a cumpara linkuri si advertoriale pe pagini web ce sunt pline de linkuri, nu de alta, dar sunt mult mai ieftine. Efectul este nociv. In loc sa cresteti in motoarele de cautare, va garantez ca o sa scadeti. Pentru a face un link building cat mai bun, nu e nevoie sa puneti linkul catre site-ul dumneavoastra pe 100 de pagini. Sunt de ajuns 10 pagini ce au pe index mai putin de 10 linkuri si un pagerank 3 sau mai mare. Puneti ancore diferite, nu o singura ancora pe 10 site-uri. Incercati sa nu abuzati de linkuri, Google nu vede cu ochi buni amplasarea de linkuri catre pagina dumneavoastra web intr-un timp foarte scurt. Rabdare, rabdare si iar rabdare!

Eu sunt mult mai multumit de efectul advertorialelor, fata de cel al linkurilor. Advertorialele sunt mai sanatoase. E bine sa nu introduceti mai mult de 3 linkuri. La 3 linkuri advertorialul trebuie sa aiba cel putin 300 de cuvinte.

Trebuie sa retineti ca sunt multe firme ce va mint ca o sa va aduca multi clienti, pozitionandu-va inaintea clientilor pe motoarele de cautare. Nici jumate din banii pe care-i platiti nu sunt folositi pentru SEO. Ei obisnuiesc sa cumpere linkuri si advertoriale ieftine, pe pagini web imbacsite de linkuri si advertoriale. Nici 5% dintre firmele de SEO din Romania nu au propria retea de site-uri, sau macar o retea de site-uri de calitate. Nu au pentru ca nu vor sa investeasca. Greseala nu e doar a firmelor ce fac SEO doar cu numele, dar si a celor ce cumpara cele mai ieftine pachete SEO de pe piata. Vor rezultate maxime, dar se uita sa dea 10 ron pe un advertorial.

Cel mai simplu si eficient mod de promovare online e acela de a intra in legatura cu bloggerii. Nu va mai lasati pacaliti de firmele ce se lauda ca fac SEO. Tot de la bloggeri cumpara, dar cumpara de la cei care nu prea muncesc. Daca nu prea muncesc la bloguri, isi permit sa vand linkuri si advertoriale pentru o bere. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Vreau sa subliniez faptul ca mai sunt si cateva firme ce fac SEO ca la carte, dar foarte putine. Se pot numara pe degetele de la o mana.  Eu va zic asa, pentru cat mai multi clienti, promovati-va pe bloguri si retelele sociale. O sa va convingeti ca am dreptate.


View Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.