Sfaturi despre cum să te pregăteşti pentru saltul cu paraşuta

0 Shares
0
0
0

Poate fi greu să te pregăteşti pentru o experiență în care sari dintr-un avion aflat în zbor. S-ar putea să vi se pară că este ceva pentru care nu te poţi pregăti, pentru că este atât de diferit de viața ta de zi cu zi. Dar tocmai de aceea o facem, nu?

M-am îndrăgostit de parașutism în ziua în care am făcut primul salt cu parașuta – și totul a mers bine – dar credeți-mă când vă spun că mi-aș fi dorit să fi făcut totul altfel. Iată ce am învățat din experiența mea.

Mâncați un mic dejun moderat și sănătos (și luaţi cu voi gustări)

Saltul cu paraşuta pe stomacul gol nu este distractiv. Dar nici cu burta plină. Stomacul meu gol mi-a înrăutățit nivelul de stres, complet normal de altfel. Faceţi-vă o favoare și mâncaţi o masă echilibrată înainte. Ar fi înțelept să luați cu voi câteva gustări, în caz că veţi avea mai mult de aşteptat.

Dormţi bine cu o noapte înainte

Eram atât de suresctată în noaptea dinaintea primei mele sărituri, încât nici măcar nu am închs ochii. Ma târziu am aflat că este un fenomen cât se poate de normal. Dacă aș putea să o fac din nou, mi-aș lua aceleași măsuri de precauție împotriva insomniei pe care le-aș lua în noaptea dinaintea oricărui eveniment important din viață. Pentru că primul salt cu paraşuta este, într-adevăr, un eveniment foarte mportant din viață!

Purtaţi haine potrivite

La prma săritură, purtam o cămașă largă și pantaloni scurți. Acest lucru a însemnat pentru un salt foarte fruguros, cu cămașa mea încercând să fugă de mine prin orice mijloace ar putea inventa. De atunci, am învățat că cel mai bun mod de a aborda un salt cu parașuta este să te îmbraci în straturi strânse. Dacă vi se oferă o salopetă, tratați-o ca pe o favoare – vă va ține sub control toată îmbrăcămintea și vă va ajura să nu vă murdăriţi la aterizare.

Aflaţi la ce să vă aşteptaţi

Solicitați o cronologie generală a experienței, de când ajungeți până când aterizați. Vă va ajuta să vă relaxați știind ce urmează și când. Relaxarea este cheia. Faceţi-vă timp să respiraţi profund și să vizualizaţi procesul de calmare a stresului. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți mental pentru salt.

Faceţi poze. Faceţi video. Înregistraţi tot.

Din tot ce am făcut greșit în ziua în care am avut prmul salt cu paraşuta, acesta este cel care doare cel mai mult. Dacă aș fi avut o previziune înainte de a urca în avion pentru primul tandem, aș fi ştiut că nu va mai exista niciodată un moment ca primul salt. Mi-ar plăcea să mă uit înapoi la acea versiune a mea și să văd acea față îngrozită cu viața care era pe cale să se schimbe. Aşadar, pentru primul salt în tandem, asigurați-vă că investiți în imaginile și filmările video. Merită toţi banii!

Respiraţi

Acesta este de departe cel mai bun sfat pe care vi-l pot da. Respirați profund și des, din momentul în care ajungeţi la avion până la aterizare. Vă va ajuta să profitați la maximum de salt. Amintiți-vă: nu sunteți primul care sare și nu veți fi ultimul.

0 Shares
You May Also Like