Sfaturi pentru a alege cele mai bune difuzoare

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru a alege cele mai bune difuzoareDifuzoarele determina calitatea generala a sunetului sistemului dvs., deci merita cu siguranta timpul suplimentar pentru a asculta mai multe modele diferite inainte de a lua o decizie. Dar un set bun de difuzoare nu va garanta neaparat rezultate favorabile.

Alti factori importanti in alegerea modelului potrivit includ tipul difuzorului, spatiul de ascultare, componentele stereo utilizate pentru alimentarea sistemului si, bineinteles, preferinta personala.

Calitatea sunetului este o decizie personala

Ca si in cazul artei, al alimentelor sau al vinului, calitatea sunetului este o judecata foarte personala. Toata lumea are gusturi diferite, deci ceea ce pare a fi fantastic pentru cineva se poate ca pentru altcineva sa nu insemne foarte mult.

Cand cumparati difuzoare, ascultati mai multe modele cu muzica pe care o veti asculta mai apoi. Aduceti – va albumele preferate (de ex. CD-uri si / sau o unitate flash cu piese digitale) atunci cand cumperati difuzoare pentru a identifica difuzoarele care suna bine.

Avand o experienta in ascultarea muzicii live este de asemenea un bun indicator pentru evaluarea difuzoarelor. Muzica ar trebui sa sune natural la urechi, sa aiba o calitate echilibrata a sunetului si sa fie usor de utilizat pentru perioade lungi de timp fara oboseala. Uneori este nevoie sa ascultati un muzica la un difuzor de mai multe ori, adesea cu diferite tipuri de muzica inainte de a lua o decizie finala.

Tipuri de boxe

Exista o varietate de difuzoare si boxe de la un mare numar de branduri, deci alegerea poate fi dificila la inceput. Exemple de tipurile de boxe de podea, de raft, subwooferul, bara de sunet si boxele portabile.

Unele, cum ar fi difuzoarele pe perete, pot fi plasate si conectate imediat, in timp ce tipurile de boxe perete sau din tavan pot necesita instalari si / sau accesorii speciale. Difuzoarele pot fi cablate, fara fir sau ambele, fie ca o pereche stereo simpla, fie ca multi-canal pentru sunet surround. Din nou, alegerea ar trebui sa se bazeze pe preferintele si nevoile personale.

Camere si acustica

Nu orice fel de difuzor va suna foarte bine in zona aleasa. Difuzoarele mai mici pot lucra pentru un dormitor regulat, dar pot suna bland sau palid cand sunt plasate intr-o camera de familie. Alternativ, difuzoarele mai mari pot coplesi cu usurinta spatiile mici.

In general, difuzoarele mai mari sunt mai capabile sa furnizeze niveluri mai ridicate ale decibilor, dar este bine sa verificati puterea de iesire pentru a fi siguri. Dimensiunile camerei, continutul si materialele afecteaza si sunetul.

Sunetul poate reflecta zidurile expuse, mobilierul mare si podelele goale, in timp ce covoarele, covoarele si pernele pot ajunge sa absoarba sunetul. Este bine sa ai un echilibru intre cele doua. Tavanele plafonate pot crea o atmosfera mai deschisa, in timp ce spatiile mai inguste pot duce la o performanta mai intima.

Potrivirea cu celelalte componente

Pentru rezultate optime, difuzoarele ar trebui sa fie potrivite cu un amplificator sau un receptor care furnizeaza cantitatea potrivita de energie. Producatorii specifica de obicei o gama de putere de amplificare necesara pentru alimentarea corespunzatoare a fiecarei unitati.

De exemplu, un difuzor poate necesita o gama de 30 – 100 W de putere de iesire pentru a functiona bine, astfel ca aceasta specificatie serveste drept ghid general.

Optimizarea sistemului

Dupa ce ati ales difuzoarele de pe Shopu.ro, faceti-va timp sa conectati, sa instalati si sa amplasati corect difuzoarele pentru a obtine cea mai buna performanta posibila.

Unele boxe suna cel mai bine atunci cand sunt aproape sau sus fata de un perete, in timp ce altele se simt bine atunci cand au mai mult spatiu liber in jur. Dispozitivele tweetere si cele cu raza medie de actiune tind sa se auda mai bine atunci cand sunt pozitionate la nivelul urechii.

0 Shares
You May Also Like