Terapia cu apă pentru pierderea în greutate

0 Shares
0
0
0

Există numeroase teorii care arată cum sa bei apa pentru slabire rapida. Dintre acestea, cea mai cunoscută este terapia japoneză cu apă. Aceasta este practica de a bea mai multe pahare de apă la temperatura camerei la prima oră dimineața. De asemenea, încurajează ferestre stricte de masă de 15 minute, cu pauze lungi între mese și gustări.

Cu toate că unii oameni raportează că acest obicei a îmbunătățit anumite aspecte ale sănătății lor, mulţi se întreabă dacă este într-adevăr un instrument eficient pentru pierderea în greutate.

Puține studii științifice au fost efectuate asupra terapiei cu apă japoneze în mod specific, iar dovezile de pierdere în greutate pentru modele similare de consum de apă sunt mixte.

Acestea fiind spuse, componenta de hidratare a terapiei cu apă poate ajuta la pierderea în greutate. Rețineți că totuşi mulți alți factori sunt în joc, cum ar fi calitatea generală a dietei și nivelul de exerciții fizice.

Hidratarea poate sprijini pierderea în greutate?

A bea mai multă apă poate avea un efect de umplere, deoarece apa ocupă spațiu în stomac. Totodată, poate preveni poftele și supraalimentarea, care altfel ar putea contribui la creșterea nedorită în greutate.

Un studiu a constatat că adulții cu exces de greutate sau obezitate care au băut 2,1 căni (500 ml) de apă cu 30 de minute înainte de masă au mâncat cu 13% mai puține alimente decât adulții care nu au băut lichide înainte de a mânca. Un alt studiu pe bărbați cu greutate moderată a produs rezultate similare. În plus, o analiză a constatat că apa potabilă crește semnificativ consumul de energie de odihnă (REE) la adulți. REE se referă la numărul de bază de calorii pe care corpul nostru le arde în timpul repausului.

În plus, cercetările arată că înlocuirea băuturilor îndulcite cu zahăr cu apă poate reduce aportul de calorii, care altfel ar putea avea ca efect creșterea în greutate.

În cele din urmă, ferestrele de 15 minute pentru a mânca și pauzele dintre mese și gustări pot reduce și mai mult aportul de calorii.

Cum funcționează terapia cu apă?

Terapia cu apă își are originea în Japonia, dar ea a devenit populară în întreaga lume, în mare parte datorită efectului de word of mouth.

Există două componente principale ale modului în care funcționează terapia cu apă japoneză.

În primul rând, susținătorii terapiei cu apă beau patru până la cinci pahare de 6 uncii (180 ml) de apă la temperatura camerei pe stomacul gol în fiecare dimineață, cu 45 de minute înainte de orice mâncare sau băutură. (La început, luați în considerare să începeți cu doar 1-2 pahare și să creșteți treptat cantitatea.)

Apoi, beţi apă pe tot parcursul zilei așa cum aţi face de obicei, acordând atenție semnelor dvs de sete.

În plus, majoritatea susținătorilor recomandă mese de doar 15 minute, cu o pauză de cel puțin 2 ore înainte de a mânca sau a bea orice altceva.

Concluzii

Deși nicio restricție nu limitează ce sau cât de mult mănânci la terapia cu apă, pierderea durabilă în greutate necesită alegeri alimentare sănătoase – nu doar hidratare.

Deși pentru terapia cu apă nu este recomandată o anumită perioadă de timp, unii oameni raportează beneficii în câteva săptămâni sau luni și continuă să o practice atâta timp cât obțin rezultate.

0 Shares
You May Also Like