Tot ce trebiuie sa stii despre trandafiri

0 Shares
0
0
0

Chiar daca preferi buchete de trandafiri rosii sa stii ca exista mai multe tipuri de trandafiri si multe lucruri interesante despre ei.

Nikita K. Rulhoksoffski din San Onofre California a creat ceea ce a devenit cunoscut drept cel mai mare trandafir care a existat vreodata. Trandafirul era de culoare roz si masura aproximativ 33 inci in diametru.

Cel mai mare trandafir din lume este Lady Banksia situata in Tombstone, Arizona. Tufisul de trandafir se intinde pe un arbore care acopera peste 9.000 de metri patrati.

Cel mai vechi trandafir viu din lume se crede ca are 1.000 de ani. El creste pe zidul Catedralei din Hildesheim in Germania, iar prezenta sa este documentata inca din anul 815.

Potrivit legendei, trandafirul simbolizeaza prosperitatea orasului Hildesheim; atata timp cat infloreste, Hildesheim nu va avea probleme. In 1945, bombardierele aliate au distrus catedrala, dar floarea a supravietuit. Radacinile sale au ramas intacte sub resturi, in curand, tufa devenea din nou puternica si infloritoare.

Cel mai scump trandafir din lume este o varietate din 2006 realizata de renumitul crescator de trandafiri David Austin, care a fost botezat Julieta.

Cresterea trandafirului a durat un total de 15 ani si a costat 5 milioane de dolari. Julieta este considerata acum cel mai scump soi de trandafir din lume. Nu trebuie sa il alegi pe cel mai scump dar poti opta pentru un buchet de trandafiri colorati.

Din toate culorile, nu sunt trandafiri negri. Ceea ce poate fi uneori mentionat ca un trandafir negru este de fapt un trandafir rosu inchis. Un exemplu bun este “Trandafirul Negru al Turciei”, este o rasa care pare neagra dar are de fapt o culoare rosu inchis.

Trandafirii pot creste destul de inalti. Cea mai inalta valoare inregistrata a fost cea a tufisurilor de trandafiri inalte de peste 7 m inaltime.

Exista peste 100 de specii de trandafiri.

Trandafirul, de asemenea, creste dintr-un fruct. Fructele se numesc macese de trandafiri. Sunt in forma de fructe de padure, iar cele mai multe sunt de culoare rosie, dar puteti gasi versiuni violet si negru inchis.

Fructul de trandafiri al unor specii de trandafiri este cunoscut a fi plin de vitamina C. Acesta este motivul pentru care macesele sunt uneori folosite pentru a crea gem, jeleu si marmelada. Maceasa are si alte utilizari medicinale minore, si se utilizeaza in suplimentele alimentare si poate fi presata sau filtrata pentru a obtine sirop de macese.

Romanii au folosit trandafiri ca decoratiuni de camera, iar uneori purtau floarea ca un colier. Se credea, de asemenea, in cercurile romane ca orice ai spune “sub trandafir” a fost considerat secret.

Trandafirii pot trai foarte mult timp. Exista fosile de trandafiri descoperite care dateaza de 35 de milioane de ani. Tufa mare de trandafiri care acopera zidul Catedralei din Hildesheim din Germania a fost acolo de peste un mileniu.

In 2002, un trandafir miniatural, numit “Scentsation Overnight”, a fost dus in spatiu pentru a asista la studii care urmareau sa arate efectele gravitatiei scazute asupra mirosului de trandafiri. De asemenea, studiul vizeaza invatarea modului de imbunatatire a parfumurilor unui numar de produse de consum.

0 Shares
You May Also Like