Cum poti cumpara un calculator refurbished bun

0 Shares
0
0
0

Cum poti cumpara un calculator refurbished bunPentru inceput noi va recomandam calculatoare second hand i5. In continuare va oferim mai multe sfaturi utile pentru a cumpara calculatoarele.

Daca nu cunoasteti prea multe despre computere, luati impreuna un prieten care va poate ajuta sa determinati calitatea si o valoare exacta a sistemului. Este o idee buna sa va luati un prieten oricum, mai ales daca nu ati mai intalnit vanzatorul inainte.

Insistati sa vedeti calculatorul pornit si in functiune cel putin 30 de minute. Incarcati un browser web si consultati cateva site-uri web. Incarcati un editor foto si vedeti cat de bine functioneaza sistemul. Cel mai important, asigurati-va ca sistemul nu se opreste singur dupa cateva minute.

In cazul in care computerul pe care il verificati este un laptop, deconectati carcasa electrica si vedeti cat de repede se opreste sistemul. Daca este mai putin de 30 de minute, probabil ca va trebui sa inlocuiti bateria daca decideti in cele din urma sa cumparati computerul. Daca este mai lung de 30 de minute, bateria este probabil in regula.

Sa presupunem ca orice cumparati de pe OLX este “asa cum este – fara garantie”, chiar daca anuntul afirma altfel. Nu va bazati pe garantiile oferite de cei de pe OLX decat daca sunteti siguri ca sunt bune si valabile. Mai bine intrati pe linkul de mai sus si faceti propriile cercetari. E mai simplu si mai usor asa.

Tineti minte numarul 6, nu va fie teama sa cereti o rambursare in cazul in care computerul se dovedeste a avea probleme grave care nu au fost dezvaluite la momentul vanzarii. O sa primesti banii inspoi? Probabil ca nu, dar nu vei sti niciodata daca nu incerci.

Nu va fie teama sa luati in considerare sursele alternative ale echipamentului informatic folosit. De exemplu, Amazon are o selectie uimitoare de computere uzate la preturi extrem de scazute, iar ziarul local sau publicatia de tip Raid le are probabil si ea.

Si acum, sa reiterez ceea ce am spus mai sus despre siguranta personala …

Va recomandam cu tarie sa luati intotdeauna pe cineva impreuna cu dvs. ori de cate ori mergeti sa intalniti pe cineva (sau orice strain, in orice circumstanta, pentru asta). Si nu luati de-a  cu voi multi bani. Daca este posibil, insistati sa platiti cu cardul.

Multi vanzatori vor accepta doar numerar, dar exista o multime de oameni care vor accepta transferul, mai ales daca sunteti de acord sa mergeti impreuna la banca. Mai bine in siguranta decat sa iti para rau, asa cum se spune. La urma urmei, niciodata nu stii la ce sa te astepti de la oameni in zilele acestea!

Nu toata lumea isi poate permite un laptop nou, si sunt momente cand optato pentru un laptop destul de utilizat fiind singura optiune realista pe care o aveti.

Pentru a reduce riscul unei achizitii necorespunzatoare, iata cateva sfaturi pentru lucrurile pe care ar trebui sa le verificati inainte de a cheltui banii castigati cu greu pe un computer utilizat.

0 Shares
You May Also Like