Acum, la mai bine opt ani de la nasterea sa, iPhone-ul a ajuns sa schimbe si sa domine piata smartphone-urilor. Aceste telefoane au ajuns sa fie folosite in intreaga lume, de catre oameni cu diverse ocupatii si stiluri de viata.
Design-ul acestora, functionalitatile si sistemul de operare special le plaseaza in topul preferintelor a sutelor de milioane de utilizatori. Sa urmarim in randurile urmatoare ale acestui articol cateva aspecte interesante legate de seriile iPhone, produse de Apple.
– Putina lume stie, insa iPhone-urile au aparut pe piata ca si un …proiect iPad
Chiar daca iPad-urile au aparut dupa telefoanele Apple, compania a explorat ideea de a crea o astfel de tableta anterior.
Steve Jobs a explicat cum inginerii sai au studiat cu atentie design-ul tabletelor cu tastatura virtuala. Mai tarziu, cand au finisat functionalitatile multitouch, Jobs a considerat oportun momentul pentru a aplica tehnologia aceasta intr-un telefon. Asa ca …a pus tableta deoparte si s-a concentrat pe telefon.
– Prima companie de telefonie catre care Apple s-a indreptat a fost Verizon
Acestia insa i-au refuzat; iar ulterior, Apple a ajuns la AT&T. Au ramas la logo-ul specific, neacceptand inca un logo (cel al operatorului de telefonie).
– Pana in primavara acestui an, Apple a vandut peste 700 de milioane de telefoane.
Lucrul acest a fost cpomunicat de catre CEO-ul companiei, Tim Cook. Astazi, vanzarile iPhone s-ar putea apropia de 800 de milioane de unitati. Astfel, in medie, 7,8 milioane de unitati au fost acordate utilizatorilor, lunar.
– iPhone-ul este cel mai profitabil produs al companiei Apple
Acesta a adus aproximativ 70% din profitul total. Tocmai de aceea nu trebuie sa ne miram cand auzim ca Apple are depozite de 200 de miliarde de dolari, in banci.
– Ceasul implicit in reclamele cu iPhone (sau in prezentari) este setat la 9:41
Lucru ales pentru a aproxima durata prezentarii si a momentului in care telefonul era afisat, pe ecrane.
– iPhone-ul original aproape folosea un display de sticla curbata
Acest prototip primar a fost insa abandonat, datorita costurilor mari de producere.
– Samsung produce procesoarele care asigura puterea iPhone-urilor
Chiar daca exista o concurenta acerba intre cele doua companii, ele raman in egala masura…partenere. Procesoarele A-x provin asadar in continuare de la gigantul Samsung.
– Cea mai scumpa piesa a unui iPhone este display-ul de tip Retina
La un iPhone 6, de exemplu, acest display costa 45$, iar la 6 Plus, pretul atinge 52$. Dupa acesta, cele mai scumpe componente sunt chipurile wireless de la Qualcomm.
– Echipa de fabricare si dezvoltare a iPhone-ului a fost una de elita (dar si top secreta)
Au fost adunati cei mai buni ingineri din cadrul companiei, pentru un proiect despre care nu au primit foarte multe detalii.
– Utilizatorii acestor telefoane sunt mult mai loiali decat alti detinatori de smartphone-uri
Studiile arata ca cei care detin un iPhone sunt mai predispusi sa faca trecerea tot la un iPhone, decat ar fi cei care au un Android (si doresc sa treaca la un telefon tot pe Android). Dinamica pietei telefoanelor inteligente arata foarte clar acest fenomen actual.
Lista ar putea sa continue, fara indoiala. Indiferent de culise, de istoric si de viitor, multi dintre noi continuam sa ne folosim de aceste incredibile telefoane si sa speram ca operatiunile de intretinere sau service vor fi cat mai rare (precum sunt operatiunile neplacute de inlocuire carcasa iPhone).