Sunt un pasionat de antreprenoriat. Urmaresc cu multa placere povestile de succes, sunt un vizitator fidel al paginilor web ce ofera stiri afaceri. Am in capul meu cateva idei de afaceri, dar inca n-am luat o decizie finala. Mai studiez putin piata, vad cat e concurenta de mare, ce bani am la dispozitie, dupa care o sa trag cateva concluzii. E clar faptul ca o sa-mi deschid o afacere online, ca tot sunt pasionat de online. Piata online din Romania se afla in continua crestere, iar companiile actuale au nevoie de noi angajati ce trebuie sa fie siguri pe ei, seriosi, sa cunoasca foarte bine piata si sa stie ceea ce au de facut pentru a contribui la dezvoltarea companiei angajatoare. Afacerile din online ce sunt carmuite bine, chiar se dezvolta destul de bine, iar antreprenorii ce le-au conceput obtin venituri bunicele.
Nu mai e o noutate faptul ca numarul utilizatorilor de internet se afla in continua crestere. Facebook-ul reprezinta o mina de aur pentru companiile ce pun accentul si pe retelele sociale. Si de pe Twitter se pot aduce destui clienti, dar nu asa de multi ca de pe Facebook. Sunt multe persoane ce folosesc internetul doar pentru a socializa pe Facebook. In momentul de fata, pe Twitter socializeaza oamenii de online, mai putin oamenii de rand.
Companiile ce inca n-au inteles efectele pozitive ale internetului, trebuie sa inteleaga faptul ca promovarea online poate aduce un numar destul de mare de clienti, fara sa fie nevoie de o investitie prea mare. Dupa parerea mea, publicitatea online este mult mai eficienta decat publicitatea traditionala. Costuri mici, eficienta maxima.
Pentru tinerii antreprenori cu idei bune, marea problema o reprezinta finantarea. Guvernul ar trebui sa ia masuri pentru a ajuta tinerii cu idei sa-si deschida o afacere. Nimeni nu poate garanta ca o afacere deschisa recent poate rezista pe piata, dar daca nu risti, nu castigi. Viitorul economic al Romaniei sta in mainile tinerilor. Daca o sa avem o tara de someri, de unde o sa mai primeasca statul bani? Strainii ne imprumuta, dar vor o dobanda destul de mare. Nu ne putem imprumuta pana la infinit, trebuie sa gandim putin situatia actuala pentru a stabili un plan bun de atac.
In tot mai multe stiri bancare se vorbeste despre pierderile imense ale bancilor. Cunoasteti bine situatia persoanelor ce s-au imprumutat la banca, bazandu-se pe locul de munca din trecut, iar acum au cam ramas sarmani si nu prea mai au de unde sa inapoieze imprumuturile bancare.
Romania are nevoie de un refresh, noi trebuie sa cautam solutiile, oamenii politici dorm!