Executarea silită – ce este și când se aplică

0 Shares
0
0
0

Probabil ai auzit deseori de executare silită, însă dacă nu știi cu exactitate ce înseamnă termenul și cum se aplică, în următoarele rânduri vei afla despre acest subiect. Executarea silită se poate efectua doar în temeiul unei hotărâri judecătorești. Acest lucru include hotărârile definitive sau cu executare provizorie.

De asemenea, se poate efectua și într-un alt înscris care constituie un titlu executoriu precum titlurile de credit, hotărârile arbitrale, înscrisurile autentice notariale și așa mai departe. Executorul judecătoresc va dispune înregistrarea cererii de executare formulată de către creditor, imediat ce o primește de la acesta. Dacă te afli într-o astfel de situație, un avocat din Bucuresti specializat în executări silite este exact ceea ce ai nevoie.

Avocatul joacă un rol esențial în executarea silită, deoarece acesta poate amâna, prelungi sau chiar elimina această procedură, în funcție de caz. Un avocat competent va reuși cu siguranță să obțină un rezultat mulțumitor pentru clientul său.

Poți discuta cu un avocat executari silite din Bucuresti sunând la numărul de telefon, ori prin intermediul adresei de e-mail. Te programezi la o consultație juridică, unde poți discuta despre întreaga situație. Îți oferim acces la multiple servicii corespunzătoare mai multor tipuri de proceduri, având o arie de practică largă.

Se pot executa silit obligațiile a căror obiect constă în plata unei sume de bani, desființarea unei construcții, încredințarea unui minor, stabilirea locuinței acestuia, vizitarea sa, desființarea unei plantații, a altei lucrări, dar și predarea unui bun sau a folosinței acestuia. Dacă prin titlul executoriu s-au stipulat sau acordat dobânzi, penalități sau alte sume ce cuvin creditorului, fără să se stabilească un cuantum al lor, acestea se vor calcula de către executorul judecătoresc.

Care sunt drepturile și obligațiile părților?

Părțile în procedura de executare silită sunt reprezentate de către creditor și debitor. Creditorul și debitorul au dreptul de a asista personal, ori prin reprezentanții lor, la efectuarea actelor de executare, pentru a lua la cunoștință actele dosarului și pentru a obține adeverințe și copii de pe actele respective.

Creditorul este obligat să acorde executorului judecătoresc sprijin pentru aducerea la îndeplinire a executării silite. Acesta trebuie să pună la dispoziție toate mijloacele necesare în acest scop. Totodată, creditorului i se atribuie avansarea cheltuielilor necesare îndeplinirii actelor de executare.

De cealaltă parte, debitorul este obligat să declare la cererea executorului toate bunurile sale imobile și mobile, cu toate cele aflate în proprietate comună pe cotele-părți, dar și toate veniturile curente sau periodice. Debitorul ale căror bunuri s-au sechestrat deja, trebuie să aducă la cunoștința executorului sechestrul anterior, cât și identitatea organului de executare care a aplicat sechestrul.

Când ai nevoie de un avocat?

Executarea silită implică un avocat, indiferent de parte. Este important să discuți toate detaliile fie că ești creditor sau debitor. În funcție de situație, avocatul va formula cea mai bună apărare pentru clientul său, astfel încât rezultatul să fie unul pozitiv în instanță.

Îți punem la dispoziție o echipă specializată, căruia îi poți solicita ajutorul atunci când vine vorba de executare silită, ori alte proceduri penale.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like