Cum funcționează un selector de cereale ?

0 Shares
0
0
0

Cum funcționează un selector de cereale ?

Selectoarele de cereale usureaza foarte mult munca agricultorilor, curatand si selectand diversele tipuri de cereale si economisind timp si bani.

Cun functioneaza, insa, un selector cereale? Care este procesul ce duce la cereale perfecte?
Exista doua etape prin care trece orice selector: precuratarea si curatarea secundara sau selectarea.

Precuratarea

Precuratarea are rolul de a elimina impuritatile de dimensiuni mari ce se gasesc in cereale. Acestea pot fi pietre sau bucati de pamant, care pot sa dauneze la productia totala.

Cum cerealele ajung, de cele mai multe ori, intr-un uscator de cereale, acest procest este foarte important, deoarece asigura faptul ca aici ajung doar cereale curate, care nu duc la infundarea aparatului. Precuratarea creste productivitatea si asigura ventilatia corecta a cerealelor.

Curatarea secundara

Curatarea secundara este selectarea propriuzisa. Aici sunt eliminate toate impuritatile usoare, care nu au fost eliminate in faza de precuratare. Faza de selectare separa boabele sparte si impuritatile tari, lasand boabele bune in deplina siguranta.

Responsabile de curatarea secundara sunt sitele rotative, ce fac parte dintr-un sistem de ventilatie cu dubla aspiratie.

Cum se alege un selector de cereale?

Daca esti producator de cereale si vrei sa achizitionezi un astfel de dispozitiv, trebuie sa tii cont de o serie de elemente:

– Structura selectorului. Cu cat este mai robust, cu atat mai bine. Selectoarele din otel, spre exemplu, pot face fata intemperiilor si temperaturilor scazute, fara sa fie supuse unei uzuri accentuate.

– Productivitatea. Conteaza foarte mult gradul de productivitate al selectorului. O productivitate mare inseamna un timp scazut de selectare si economii financiare solide. Alege un selector care sa acopere intreaga ta productie de cereale, insa nu unul urias, care sa faca fata unor productii mult mai mari decat cea pe care o ai.

– Pretul. Fiind o investitie mare, pretul conteaza mult. Este bine sa tii cont de el, insa pretul nu trebuie sa fie un factor decisiv. Un selector de cereale este, de regula, o investitie pe viata, pe care trebuie sa o cantaresti cu cea mai mare atentie.

0 Shares
You May Also Like