Stirea perfecta

0 Shares
0
0
0


stirea perfectaCand ai pretentia sa te numesti jurnalist nu poti sa arunci in scarba aproape doua randuri, doar sa dai impresia ca ai facut si tu azi ceva pentru publicatia care-ti plateste salariul, fie el  cat de mic.

Cand nu ai drag pentru jurnalism, chiar nu poti sa faci jurnalism. Daca nu-ti place un fel de mancare e recomandat sa nu-l mananci. Daca n-ai incotro de foame, risti sa vomiti si matele din tine.

Nu-mi convine sa vad cum unii parveniti isi bat joc de jurnalism, stricand tot mai mult imaginea presei din Romania, care oricum e vazuta ca o curva. Ma, daca vezi ca nu te pricepi sa faci un lucru, nu-l face!

0 Shares
7 comments
 1. Buna ziua. Ceea ce apare la ultima ora este o prima informatie, stirea va aparea in ziar, in pagina de ziar printat si apoi pe internet, pe site. La ultima ora sunt publicate stiri scurte. Nu inteleg de ce spuneti foarte multe lucruri urate si il acuzati pe cel care a scris, desi nu stiti cine este si cum face jurnalism. Numai bine!

 2. Un jurnalist bun nu cred ca ar semna asa ceva. Ori facem jurnalism, ori ne jucam. Uitati-va la publicatiile mari, gasiti asa ceva? O informatie nedezvoltata este egala cu zero.

 3. Buna dimineata. Ati auzit de conceptul de ultima ora? prima data cand informatia ajunge la ochii cititorului. cititorul stie ca aceea informatie va fi dezvoltata in ziar. daca il va interesa, va astepta ziarul. este adevrata ca este cam scurta, dar la ultima ora se posteaza informatiile pe care leare ziaristul atunci, la scurt timp de la momentul initial al stirii. Consider ca se potaduce, critici pe un ton moderat, fara jigniri, fara cuvinte de genul „parveniti” etc (ati jignit un om fara sa ailcunoasteti, doarde dragul unei postari. Opiniile se pot exprima elegant. Dv dati un exemplu sunteti exemplu pt cei care va viziteaza bloggul, daca aveti pretentia de ziarist blogger asta inseamna ca va asteptati ca tineri si nu numai sa va citeasca postarile si sa ia aminte la ele, sa formati opinii, caractere…). Dumneavoastra, tinerii, ar trebui sa nu uitati ca a respecta iti aduce respect.

 4. Prin aceasta practica se incearca a se vinde ziarul? Nu cred ca ziarul il cumpara cititorii ce prefera sa se informeze online. Referitor la opinia mea ce o considerati critica jignitoare, asta doar pentru ca nu sunteti de acord cu ce vreau sa spun, tin sa va amintesc ca traim intr-o tara democratica, tara in care cu totii avem dreptul la o exprimare libera, adica sa spunem ce gandim fara sa fim pusi la zid. Acesta este blogul meu peronal, un blog independent. Nu am sefi care sa ma traga la raspundere pentru ce scriu, nu respect jurnalistii ce nu fac jurnalism. In plus, dupa cum se vede, nu am facut public numele persoanei ce spuneti ca am jignit-o.

 5. Buna dimineata. Nici macar nu stiti cine a scris stirea. O zi frumoasa! este ultima data cand va scriu (aici, pe blog). Poate ne vom intalni intr o zi. Voi mai intra pe blogul dv pentru a vedea ce postati. Daca vreti sa deveniti jurnalist, scrieti despre ce se intampla in judetul asta, vorbiti cu oamenii, faceti reportaje, stiri… Ce vreti sa faceti? Sunteti student?
  Iar ca sa jignesti, nici nu trebuie sa stiti numele (ceea ce e si mai grav) ?i nici nu ti trebuie prea multe… Va place Gorj Domino? Ce articole va plac? Ce ziaristi? Care va place cum scrie? Presupun ca cititi acest ziar des. Cititi toate ziarele din Gorj?

  Numai bine! Succes in tot ce faceti!

 6. Trebuie sa intelegeti ca nu am vrut sa atac pe nimeni prin acest articol, doar ca nu sunt de acord cu acest gen de jurnalism. Indata ce scrieti 2-3 randuri, dati impresia ca informatia e furata din alta parte si ca sunteti pe langa subiect.
  Nu vreau sa devin un jurnalist local. Asta-i blog, nu ziar. Va rog sa ma credeti ca nu prea citesc ziarele locale.

 7. este informatie de ultima ora, peste tot se face asta. E exact ca un breaking news de la tv, se dau cateva informatii, iar in emisiuni se dezvolta noutatea 🙂

Comments are closed.

You May Also Like