Banii nu aduc fericirea

0 Shares
0
0
0

baniCu toţii vrem să avem bani mulţi, iar cei ce au bani mulţi vor doar puţină linişte. Banii se obţin greu. Când ajungi să ai bani, deja eşti plictisit de viaţă, rutina te omoară.

Mai întâi, să facem o poveste a uni om lacom pentru bani…

La vârsta de 18 ani erai nemulţumit de regim, vroiai să pleci de acasă, vroiai să ai casa ta, banii tăi, o femeie frumoasă alături de tine, femeie care să te iubească. Asta nu s-a întâmplat la 18 ani, ci la 25, când te-ai apucat de sport. Prea târziu, dar până la 30 de ani deja ai fost om. Bani mulţi, femei frumoase, maşini şi vacanţe de lux, totul era al tău. După ce ai ieşit din sport, ai început să-ţi faci cât mai mulţi bani, prin mici afaceri. Câteva au reuşit, multe au dat greşi. Ai mai pierdut din banii strânşi. La 40 de ani ai devenit un prosper om de afaceri, ai uitat de familie, singurul tău ţel în viaţă era să produci valize multe cu bani. La 50 de ani, multe din afacerile tale au intrat în faliment, ai rămas singur, toţi te-au părăsit, chiar şi soţia. Ai devenit o persoană stresată, prea mult alcool, prea mult tutun. În timpul petrecut lângă angajaţii tăi, mai depănai amintiri, îţi mai aduceai aminte din fericirea din trecut. La 60 de ani, din afaceri de milioane de euro, ai rămas doar cu o baracă în care tu eşti propriul manager şi angajat, suferi ca un câine, vinzi ziare, abia strângi bani de mâncare. Afacerile tale mari au intrat în faliment, băncile ţi-au luat tot. La 70 de ani, dintr-un om bogat, ai ajuns ca la 18 ani, fără bani, însă şi fără planurile de viitor. Stai singur într-o cameră, nu ai pe nimeni, îţi aştepţi pensia mică pentru a cumpăra ţigări de contrabandă. Toată viaţa ai alergat după bani, ai fost sluga lor. Ai avut bani, dar pentru că ai vrut mai mult, riscând foarte mult, ai ajuns un om sărac, nu ţi-ai trăit viaţa.

Concluzia : Oamenii nu trăiesc doar pentru bani. Nu alerga după bani, iar banii o să vină la tine. Respectă lumea, dacă ajungi bogat, nu uita că ai plecat de jos. E bine să te mulţumeşti cu ce ai, dacă nu o duci rău. În viaţă, luptă să faci tu banii, nu să te facă ei pe tine! Şi ce e mai important, nu te lăuda atunci când ai bani. Prietenii devin duşmani, fiind zăpăciţi de bani. O să te atace pe la spate, o să aibă şanse mari ca să te pună în genunchi. Pentru bani, cel mai bun prieten te-ar vinde. Chiar dacă ai bani, încearcă să duci o viaţă modestă, nu arăta celor din jur cât eşti de bogat. Ei nu ştiu prin ce ai trecut tu ca să faci bani, să scapi de sărăcie. Banii nu înseamnă fericire. Ce înseamnă să fii bogat? Un fel de coşmar, dar puţin mai blând.

0 Shares
You May Also Like