Ce este radioul pe internet?

0 Shares
0
0
0

Ce este radioul pe internet?Sunteti in cautare unui post de radio pe internet? Doriti sa ascultati un radio din judetul Alba live? Este foarte simplu. Va sfatuim sa intrati pe www.radiounirea.ro, cel mai bun radio din judetul Alba live.

Radioul pe internet este foarte asemanator cu radioul traditional. Acesta permite ascultatorilor sa urmareasca emisiunile preferate direct de pe computer sau telefon. Din moment ce este difuzat, ascultatorii nu trebuie sa descarce nimic pentru a avea acces la transmisie. In schimb, acestia trebuie sa se conecteze pe un anumit site web pentru a putea asculta radioul favorit.

Aceasta forma de comunicare este uneori numita webcasting. Nu este acelasi mediu ca la podcasting, din moment ce un podcast trebuie descarcat pe calculator sau pe MP3 pentru a putea fi ascultat. Emisiunea este transmisa prin retea, iar ascultatorii ar putea experimenta un decalaj de timp de pana la 10 secunde, in functie de server. Acest decalaj de timp apare deoarece datele sunt trimise printr-o conexiune TCP / IP ( Transmission Control Protocol / Internet Protocol ) si mai apoi reasamblate inainte ca ascultatorul sa le poata asculta.

Multe dintre emisiunile radio pe internet sunt produse de catre statiile de emisie existente, care impartasesc programele cu utilizatorii de internet. Acestea pot alege sa ofere transmisii in direct simultane sau sa schimbe programele astfel incat sa ofere o alta experienta celor care asculta online. Ascultatorii apreciaza faptul ca pot afla noutati, informatii si muzica cu o aroma internationala, oriunde au acces la internet.

O conexiune de banda larga este recomandata in cazul in care doriti sa ascultati radio pe internet. Veti avea nevoie de o conexiune buna la internet. Avantajul alegerii unei conexiuni de banda larga este faptul ca aceasta este mereu pornita, spre deosebire de conexiune de tip „dial”. Veti avea nevoie, de asemenea, de un software de streaming audio pentru a asculta un post de radio pe internet. Windows Media Player este unul dintre pachetele ce pot fi folosite in acest scop.

Folositi-l pentru a gasi si asculta posturi de radio pe internet. Daca stiti deja adresa URL a postului de radio pe care doriti sa-l ascultati, atunci pur si simplu tastati sau copiati si inserati aceasta informatie in caseta „Open” a programului, pentru a porni radioul.

O alta optiune de software pentru persoanele interesate de ascultatea unui program radio pe internet este reprezentata de descarcarea player-ului RealPlayer. Un astfel de pachet software ofera acces utilizatorilor la peste 2300 de posturi de radio pe internet, un numar important dintre acestea difuzate intr-un format de publicitate gratuita.

De ce anume este nevoie pentru a realiza un post de radio pe internet? Se pare ca pe langa dorinta si pasiune este nevoie de urmatoarele echipamente: un CD player, un software ripper (acesta ajuta la copierea pieselor muzicale de pe un CD pe hard disk-ul computerului), programe de inregistrat si editat, microfoane, mixer audio, echipament audio exterior (egalizator, compresor etc.), card audio digital, computer dedicat cu encoder software si server media de streaming.

Daca doriti sa ascultati un radio live bun, nu ezitati sa accesati Radiounirea.ro.

0 Shares
You May Also Like