Ce faci daca firma de curierat a pierdut coletul tau

0 Shares
0
0
0

Atunci cand trimiti un colet sau plic printr-o firma de curierat nu iti vei dori sa ai in vedere, mai intai de toate, un scenariu negativ.

Se intampla insa si lucruri neprevazute, cum ar fi pierderea unui colet. In unele cazuri coletul este plimbat la adrese gresite, insa ulterior depistat ca fiind nelivrat si returnat la destinatar.

Pentru a evita ca astfel de situatii sa ti se intample trebuie mai intai de toate sa te asiguri ca vei colabora cu o firma ce are reputatie buna. Daca esti in cautare de curierat Bucuresti vei gasi serviciile de la E-livrat.

Un mare avantaj este rapiditatea cu care isi fac treaba, cu livrare in aceeasi zi sau a doua zi pentru Bucuresti si Ilfov, dar si servicii cu acoperire nationala.

Ce se intampla cu acele colete/plicuri pierdute

Nu isi doreste nici clientul, dar in mod clar nici agentul sau firma de curierat. O pierdere de acest gen inseamna un mare minus. Se intampla insa uneori si pentru ca cel care expediaza nu completeaza corect adresa si alte detalii despre locatie si destinatar.

In principiu, cel care completeaza formularul trebuie sa se asigure ca fiecare informatie trecuta este corecta, dar poate fi cerut si ajutorul curierului.

Atentie la: cuvinte gresite, litere lipsa, numere inversate, lipsa de cod postal, pentru ca in cazul unei erori ramane ca reper cel putin acest cod.

Motivele pentru care un colet poate fi pierdut se refera si la lipsa de informatii, date de contact ale expeditorului, pentru a restitui acestuia un colet ce nu poate fi livrat.

Urmareste transportul

Imediat dupa ce a fost preluat un colet sau plic, acesta primeste un cod unic de inregistrare si intra in sistemul firmei de curierat. Expeditorul afla acest cod si il poate comunica si destinatarului.

O simpla cautare in platforma firmei de curierat spune care este stadiul unei livrari. O noua actualizare a stadiului unei livrari va fi disponibila imediat ce pachetul, colet sau plic, va fi scanat, intrand in depozit, fiind in tranzit, preluat de un curier local si pana la gata de livrare sau livrat deja.

Ce trebuie sa te alarmeze – un status ce nu mai este deloc schimbat de 48 de ore sau mai mult, in functie si de cat de repede isi asuma firma cu care colaborezi, sa livreze.

Daca ai mai colaborat cu firma  si in alte cazuri lucrurile au mers mai repede, in alte cazuri iti vei ridica semne de intrebare de ce dureaza mai mult o  livrare. In orice caz, oricand poate fi contactat un agent pentru lamuriri.

Pierderea unui colet, o raritate

De obicei firmele de curierat au un sistem bine pus la punct. Pierderea unui colet se poate rezuma mai degraba la ratacirea lui in depozit – sau poate nelivrat fiind, acesta se intoarce la depozit si din diverse motive se intarzie comunicarea cu expeditorul.

Ambalarea si etichetarea joaca rol important aici, de aceea inainte de toate asigura-te ca trimiti un colet sau plic bine sigilat si cu toate informatiile notate.

0 Shares
You May Also Like