Ce sa faci si ce sa nu faci cand iti iei o masina in leasing

0 Shares
0
0
0

Achizitionarea unei masini vine cu doua mari responsabilitati. Prima este de a plati ratele la timp, iar a doua, de a avea grija de masina. Iar daca nu dai prea mare atentie companiei care iti finanteaza noua achizitie, responsabilitatile s-ar putea sa creasca in mod considerabil.

Conform celor de la leasing-auto.com.ro, pentru a fi sigur ca iei decizia corecta atunci cand iti iei o masina in sistem leasing, ia in considerare urmatoarele aspecte:

Discuta cu mai multe companii de leasing auto

La fel cum companiile de leasing au multi clienti, la fel si tu trebuie sa ai mai multe oferte pentru a fi sigur ca alegi ce trebuie. Nu poti compara o oferta a unui dealer auto cu o alta oferta a aceluiasi dealer auto, venind din partea unui alt reprezentant care lucreaza la aceeasi companie. De asemenea, nu poti compara o oferta de acum o luna a unei companii cu o oferta actuala a altei companii. Discuta cu mai multe companii in aceeasi perioada si ia decizia de cumparare comparand numai oferte reale si la zi.

Opteaza pentru servicii de mentenanta

Serviciile de genul inlocuirii cauciucurilor sau asistentei rutiere maresc rata la leasing, dar transfera grija ingrijirii masinii la proprietarul sau de drept. Multi prefera sa renunte la serviciile de mentenanta, in cazul in care este posibil, pentru a avea o rata mai mica la leasing. Insa, in cazul unei probleme, va trebuie sa platesti mai mult decat daca ai avea pachetul de mentenanta inclus in contractul de leasing.

Ai grija de masina

Chiar daca optezi pentru pachetul de servicii de mentenanta, nu inseamna ca nu trebuie sa ai mare grija de masina pe care o conduci. In primul rand, masina nu este (inca) in proprietatea ta si, in al doilea rand, daca vrei sa ai o masina buna si peste cativa ani, trebuie sa o conduci si sa o ingrijesti cum trebuie. In plus, in contract pot exista clauze care sa te oblige sa ai grija de masina, atat din punct de vedere mecanic, cat si estetic.

Citeste tot contractul inainte sa-l semnezi

Aceasta fraza ar trebui sa fie scrisa cu majuscule si sa apara la inceputul oricarui contract. Din pacate, contractele sunt stufoase si redactate intr-o limba “straina” pentru marea majoritate a clientilor. Daca vrei sa fii sigur ca semnezi in deplina cunostinta de cauza, cere dealerului auto sa iti dea contractul pe e-mail spre citire inainte de a-l semna. Daca refuza din motive de confidentialitate, ia-ti tot timpul necesar pentru a citi contractul atunci cand mergi la semnat, chiar daca iti ia mai mult de o ora. Si nu ezita sa intrebi daca ceva iti este neclar sau sa ceri modificarea contractului, daca nu esti de acord cu anumite clauze.

Masina visurilor poate sa fie a ta daca urmezi pasii de mai sus cu grija si ai un comportament financiar exemplar. Fa-ti temele inainte de a contacta un dealer auto, noteaza-ti intrebarile pe care sa i le pui, discuta clar toate aspectele referitoare la contractul de leasing, citeste contractul cu atentie si ai incredere ca vei fi in curand la volanul masinii pe care ti- doresti.

0 Shares
You May Also Like