Colocare servere Romania

0 Shares
0
0
0

server-second-hand-ibm-eserver-x336Am un prieten ce vrea sa-si deschida o firma de hosting. Avand in vedere ca a terminat anul trecut o facultate  de informatica, va dati seama ca nu prea are bani, asa ca trebuie sa se descurce cu ce are. Ce e mai important, chiar se pricepe foarte bine. Cu ce a invatat individual si cu ce a invatat in facultate, n-are cum sa nu faca treaba buna in domeniul hosting-ului. E pasionat demult de calculatoare. La varsta de 14 ani a reusit sa creeze primul site in html. Asta chiar e o performanta in conditiile in care cunosc studenti la informatica ce nu stiu sa faca un site simplu in html.

Asa cum am spus si  mai in sus, bugetul tanarului antreprenor e destul de mic. In aceste conditii trebuie sa gandeasca la rece pentru a lua cele mai bune decizii. Stand de vorba la o cafea mi-a zis ca o sa-si cumpere de la ABD Computer un server second hand IBM, server ce costa in jur de 1000 lei. Curios fiind, recunosc ca l-am intrebat de ce a ales un server IBM si nu alt server, spre exemplu un HP. Mi-a zis ca are mai multa incredere in serverele IBM, fiind mult mai eficiente si puternice. Acum eu unul nu stiu daca este sau nu asa. Firma unde o sa gazduiasca serverul inca n-a stabilit-o. Inca mai analizeaza piata. Bine face ca nu se grabeste. Atunci cand te grabesti risti sa iei decizii gresite, iar mai tarziu cand o sa-ti dai seama, nu o sa mai poti face nimic. Recunosc ca in acest moment nici eu nu stiu ce firma sa-i recomand pentru a-si coloca acel server second hand ce urmeaza sa-l cumpere, ca pe viitor sa ofere servicii de hosting cat mai bune pentru a obtine profit. Aveti vreo recomandare buna avand in vedere ca el cauta o firma unde sa-si gazduiasca serverul iar uptime-ul asigurat sa fie unul real si cat mai mare.

0 Shares
3 comments
  1. Nu ma prind, cum adica firma pentru a-si coloca serverul? Daca tot isi cumpara server poate sa il coloce acasa, altfel sunt firme care inchiriaza servere virtuale si scapa de bataia de cap cu hardul.

  2. Pai da Ionica, dar este mult mai ieftin daca iti duci propriul server intr-un datacenter pentru colocare. Eu am iesit la sub jumatate de pret la abonament, sa inchiriez un server mai slab configurat decat al meu ma costa 99 Euro, cu serverul meu …. platesc numai 45. Inginerie, nu?

  3. I read a lot of interesting posts here. Probably you spend
    a lot of time writing, i know how to save you a lot of time.

Comments are closed.

You May Also Like