Constructia unei piscine

0 Shares
0
0
0

Suntem cu totii de acord ca o piscina este buna la casa omului. Ne ajuta sa ne relaxam, sa gandim limpede si sanatos, sa ne distram alaturi de prietenii invitati, sau sa citim, boem, la racoarea unei umbrelute, cu picioarele jucandu-ne in apa, cartile preferate. Dar cum putem face rost de asa ceva? Cum putem cumpara sau construi asa ceva?

Puteti foarte simplu sa cautati pe marele internet o firma care se ocupa de constructia piscinelor. Acestia se vor ocupa de tot, de la A la Z. Introducerea apei in bazin, filtrarea apei, completarea cu apa in bazin, sistemul de refulare al apei, temperatura apei. Singura problema este ca aceasta varianta este destul de costisitoare.

Asa ca iata ce va propun. Va puneti sortul de mester pe dumneavoastra, luati creionul si o coala de hartie si incepeti sa calculati exact de ce aveti nevoie pentru a construi o piscina. In primul rand, ganditi-va la dimensiune.

Ganditi-va la cat spatiu aveti in gradina si la cat spatiu vreti sa alocati acestei piscine. Vreti sau nu vreti ca piscina sa aiba si o margine unde sa puneti niste umbrelute?

Apoi, trecem la o intrebare care va determina volumul de munca: piscina subterana sau supraterana? In functie de dimensiunea piscinei, veti afla ce cantitate de apa va intra in aceasta.

Astfel, veti putea lua decizia in ceea ce priveste alimentarea cu apa a piscinei. Aveti un program incarcat? Daca da, s-ar putea ca serile de vara sa fie singurele momente pe care vi le petreceti in piscina.

Pentru a facilita acest aspect, puteti avea in vedere montarea unor lampioane pe marginea piscinei, lucru ce va crea si o atmosfera placuta, calda, pe langa aspectul practic.

Cam acestea sunt principalele chestiuni de care trebuie sa tineti cont ca va puneti in gand sa va construiti o piscina. Dupa ce le-ati hotarat, va deplasati frumusel la un magazin de profil (magazin pentru amenajari gradina si spatii verzi). Acolo studiati piata si calculati.

Pentru amenajarea unei piscine subterane, va trebui sa sapati, sa scoateti pamantul si sa il depozitati undeva…acest lucru poate deveni o problema.

De aceea, multi dintre voi vor opta pentru o piscina supraterana. Aceasta din urma poate sa fie achizitionata din magazine sub forma de piscina gonflabila, de dimensiuni mai mari, sau de piscina din materiale compozite, compuse din placi ce se monteaza precum un puzzle.

Piscina din plastic se poate cumpara intr-o culoare simpla, neutra, sau poate avea diferite texturi, poate chiar insertii de lemn, pentru a se incadra frumos si elegant in curtea casei dumneavoastra.

Dupa ce o montati conform regulilor citite in manualul de instructiuni, piscina poate fi umpluta cu apa filtrata si purificata, de preferat, pentru evitarea imbolnavirii participantilor la balaceala.

Doua umbrelute pe margine, un frigider cu bere rece langa, cateva hamace si cateva lampioane si gata, puteti suna dupa prieteni. Nu uitati sa le spuneti sa isi aduca costumele de baie.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like