Cum alegi un calculator second hand?

0 Shares
0
0
0

Cei care isi doresc un echipament pentru acasa, pot sa isi aleaga un calculator sau un laptop, iar in continuare vom vorbi despre acest aspect.

Daca de exemplu, esti un fan al calculatoarelor, poti sa iti alegi un model de calculator nou, daca bugetul iti permite, si daca vei solicita foarte mult echipamentul.

De asemenea, daca ai nevoie de un calculator pentru gamming, atunci cu siguranta numai un calculator nou poate face fata cerintelor tale.

In cazul in care iti surade ideea de a avea un calculator performant, insa nu prea ai suficienti bani pentru a cumpara un echipament nou, atunci in mod evident solutia ideala pentru tine o reprezinta un calculator refurbished.

In ciuda faptului ca aceste calculatoare au fost oarecum privite cu neincredere de catre utilizatori, odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multi utilizatori de calculatoare, au inceput sa isi indrepte atentia spre astfel de echipamente.

Ei bine, in cazul in care ai de gand sa iti cumperi un calculator, insa nu ai foarte mari asteptari de la acesta, ba mai mult, il folosesti in cele mai simple scopuri, si va avea de indeplinit numai sarcini simple, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia spre calculatoare second hand.

Alegerea unui astfel de calculator, dupa cum am mai spus, se poate dovedi a fi una excelenta pentru tine, daca nu vei solicita foarte mult echipamentul, insa trebuie sa ai foarte mare atentie in momentul in care iti cumperi un calculator second hand.

In momentul in care iti intentionezi sa iti cumperi un calculator second hand, cea mai buna idee ar fi acela de a achizitiona echipamentul de la un magazin de specialitate din orasul tau.

Daca te intrebi de ce ar fi bine sa iti cumperi dintr-un astfel de magazin calculatorul second hand, ei bine trebuie sa iti cumperi un echipament pe care ai ocazia sa il testezi inainte de a-l cumpara, iar la un astfel de magazin, cu siguranta iti va fi testat echipamentul inainte de a-l cumpara.

Pe langa faptul ca trebuie sa testezi un echipament second hand inainte sa il cumperi, este foarte important ca acesta sa beneficieze de o perioada de garantie cat mai indelungata, pentru ca in cazul unei defectiuni, sa nu trebuiasca sa suporti din buzunarul tau costurile reparatiei.

Poti sa iti cumperi si de la o cunostinta un calculator second hand, insa trebuie sa te asiguri mai intai de toate ca acesta functioneaza perfect, trebuie sa te informezi daca certificatul de garantie este inca valabil, iar plus de asta, trebuie sa intrebi daca echipamentul a fost vreodata reparat.

Ultima varianta ar fi aceea de a cumpara echipamentul de la un magazin online, insa aici nu ai posibilitatea de a testa produsul inainte de a-l cumpara, insa nu ai motive de ingrijorare pentru ca beneficiezi de o perioada de garantie pentru produs.

Este foarte important ca echipamentul sa vina insotit de certificatul de garantie. In cazul in care calculatorul nu are un certificat de garantie valabil, atunci in mod evident nu trebuie sa il cumperi.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like