Cum functioneaza sculele pneumatice

0 Shares
0
0
0

Utilizarea sculelor pneumatice devine rapid cel mai accesibil si eficient mod de a lucra la proiecte din jurul casei. Cand trebuie sa lucrati la proiectele de renovare a casei dvs., exista multe motive pentru a alege scule pneumatice de mana.

Compresorul de aer pe care il veti folosi este sursa de alimentare pentru instrumentele dvs. pneumatice. Este, de asemenea, cea mai mare investitie pe care o veti face in echipamente. Exista o mare varietate de compresoare de aer disponibile pentru a alimenta produsele pneumatice de mana.

De asemenea, este important sa retineti ca trebuie sa folositi masuri de siguranta atunci cand utilizati produsul pneumatic. Purtati echipamentul de siguranta adecvat pentru a va mentine in siguranta in timpul functionarii.

Cititi cu atentie instructiunile care vin cu ele pentru a va asigura ca luati masurile de siguranta adecvate. Pentru unele dintre acestea, exista o presiune mare a aerului si poate aparea o vatamare grava daca nu respectati instructiunile de siguranta adecvate.

Beneficiile instrumentelor pneumatice

Puterea pneumatica este un tip de putere care este derivata din miscarea si presiunea unui gaz, sau de multe ori aer. Desi puterea este derivata din aer, puterea pneumatica este un tip de compresor de fluid.

Un servomotor, cum ar fi un cilindru, un motor sau un dispozitiv rotativ, ajuta direct la convertirea energiei pneumatice in energie mecanica.

Industrii la fel de variate precum stomatologie, minerit si constructii se bazeaza pe puterea pneumatica. Datorita adaptabilitatii sale, tehnologia poate fi folosita pentru o mare varietate de aplicatii.

Instrumentele pneumatice sau sculele de aer sunt actionate de aer comprimat. Aerul este comprimat prin aplicarea presiunii pe gaz. Aceasta presiune creste densitatea si scade volumul. De asemenea, compresia functioneaza pentru cresterea temperaturii aerului.

Exemple de scule pneumatice de la Tehnovest: pulverizatoare de vopsea, ciocane pneumatice, masini de gaurit pneumatice, polizoare unghiulare pneumatice, slefuitoare cu vibratii pneumatice si multe altele.

Instrumentele pneumatice pot fi alimentate si cu dioxid de carbon comprimat. Deoarece presiunea poate fi depozitata in cilindri mici, instrumentele pneumatice sunt usor portabile. Spre deosebire de instrumentele actionate manual, sculele cu aer sunt mult mai eficiente si mai puternice.

Sculele pneumatice sunt, de asemenea, deseori mai ieftine si mai sigure pentru a fi exploatate si intretinute decat sculele electrice. Instrumentele pneumatice au, de asemenea, avantajul de a avea un raport putere-greutate mai mare. Acest lucru permite utilizarea unui instrument mai mic si mai usor pentru a indeplini aceeasi sarcina.

Sculele pneumatice ofera, de asemenea, un cuplu superior fata de sculele electrice. Deoarece sunt deseori confectionate cu carcase de otel si au mai putine piese mobile, durata de viata a sculelor pneumatice este substantial mai lunga.

Industria utilizeaza pe scara larga sisteme pneumatice. Fabricile sunt alimentate in mod obisnuit cu aer comprimat, deoarece un compresor amplasat central alimentat cu electricitate asigura alimentarea intr-un mod mai sigur, mai ieftin si mai fiabil decat actuatoarele sau motoarele electrice.

Sistemele pneumatice sunt de asemenea foarte fiabile. Sistemele hidraulice necesita supape sofisticate si sisteme sanitare. Din aceasta cauza, sistemele hidraulice sufera mai multe defectiuni mecanice decat omologii pneumatici.

Daca un sistem pneumatic necesita lucrari de reparatie, costurile sunt de obicei foarte mici. In timp ce aceste sisteme sunt puternice, designul este simplu, facand reparatiile usoare.

Deoarece aerul dintr-un sistem pneumatic actioneaza ca o perna comprimabila, face aceste sisteme mai rezistente la impact. Curatarea si intretinerea periodica a acestor instrumente sunt esentiale pentru functionarea sigura si eficienta a lor.

Atunci cand alegeti instrumentele pneumatice de care aveti nevoie, asigurati-va ca aveti in vedere nevoile dvs. pentru proiect, precum si timpul de functionare al compresorului. Exista experti disponibili care va vor ajuta sa determinati care sunt nevoile dvs. si care se potrivesc cel mai bine cerintelor dvs.

0 Shares
You May Also Like