Cum se alege tipul de termopane, in functie de incapere? Qfenster va ajuta sa faceti alegerea corecta

0 Shares
0
0
0

Sa optezi pentru termopane inseamna, de cateva decenii bune, sa alegi cele mai moderne, rezistente si accesibile solutie in materie de ferestre.

Dimensiunile, forma si sistemele de deschidere sunt variate, astfel instalarea lor reprezinta o modalitate usoara si practica de a amenaja interiorul unei incaperi. Totusi, sunt anumite criterii ce le diferentiaza si fac ca unele ferestre din PVC sau ferestre din lemn sa fie caracteristice doar pentru anumite incaperi si anumite stiluri.

Bucataria – inima casei. Ferestre mari sau medii?

Bucataria este spatiul casei in care se va concentra intreaga activitate a familiei. In aceste conditii, anume aici ferestrele trebuiesc alese cu mare minutiozitate. In primul rand, acestea trebuie sa aiba o dimensiune medie. Mai exact, prin aceasta trebuie sa incapa suficienta lumina naturala, dar in acelasi timp trebuie sa pastreze si un gram de intimitate.

Cel mai des se opteaza pentru ferestre din PVC cu 2 sau 3 foi. Totodata, pentru un plus de comoditate se mizeaza pe un sistem glisant, astfel incat se permite deschiderea atat exterioara, cat si interioara. La fel, pentru bucatarie este extrem de important ca ferestrele sa fie rezistente la vant si cu izolare termica.

Dormitor – cat mai multa lumina si functionalitate

Pentru dormitoare, designerii au de ales dintr-o gama variata de ferestre. Prioritate o au insa acele mari – mai nou, este populara amplasarea unui perete din sticla chiar in dormitor, el creaza un anturaj plin de prospetime, lumina si aerisire.

Cel mai important e ca in aceste incaperi ferestrele sa fie izolate termic, dar si fonic, asta in conditiile in care diminetile pline de liniste au devenit pentru noi toti o adevarata necesitate. Capitolul securitate la fel nu trebuie omis. Compania Qfenster implementeaza o serie de tehnologii specifice pentru ca locuinta sa fie protejata de inamici, de exemplu prin balamalele ascunse.

Ferestrele din lemn sunt piesa de rezistenta a incaperilor. Este o solutie inteligenta, caracteristica stilului clasic. Ele insumeaza comoditatea, eleganta, rafinamentul si durabilitatea. Cel mai des, ferestrele din lemn stratificat sunt acoperite cu obloane. Cele din urma sunt foarte des intalnite in occident. In acest fel, este pastrat stilul rustic de altadata.

Iata de ce, in prezent designerii aplica in proiectele lor accente vintage. Astfel, obloanele din lemn reprezinta o componenta ce individualizeaza locuinta si o scoate placut in evidenta.

Pe langa aspect, obloanele confera un plus de protectie ferestrelor, in fata razelor soarelui, vantului, inghetului. Pentru geamurile din termopan, cel mai des, solutia de protectie suplimentara caracteristicilor native sunt jaluzelele exterioare.

Chiar si pervazul geamului trebuie sa reprezinte un accent exclusiv. Acesta poate fi combinat cu textura ferestrei sau cu cea a mobilierului din interiorul camerei.

Particularitati speciale pentru ferestrele din baie

Baia este cea mai intima incapere a casei. Si aici un geam este mai mult decat necesar, mai ales pentru casele la sol. Pentru baie cel mai potrivit va fi alegerea ferestrelor de aluminiu.

Pe langa estica deosebita, acestea sunt mai rezistente la umiditate, nu ruginesc si, deci, rezista mai mult timp. Sticla dubla sau tripla permite izolarea fonica si termica. Datorita sistemului de deschidere glisant, geamul este usor de manevrat si compact.

Indiferent de alegerea facuta, ferestrele sunt ochii casei. Acestea trebuie sa indeplineasca necesitatile proprietarilor si sa contribuie la siguranta acestora.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like