Cum se identifica si combat melcii de gradina utilizand moluscoide?

0 Shares
0
0
0

Cum se identifica si combat melcii de gradina utilizand moluscoide?Melcii sunt cei care dau batai de cap tuturor posesorilor de gradini iar pentru combaterea lor sunt folosite moluscocide puternice. In timp, s-au descoperit mai multe variante de a combate aceste moluste deranjante din gradina, iar unele metode prezinta o mai buna eficienta comparativ cu altele.

Fiecare metoda de a actiona contra melcilor se va face in functie de gradul de dezvoltare si infestare. Plantele sanatoase si neatacate de moluste sunt obiectivul fiecarui cultivator si de aceea se recomanda aplicarea unor solutii de foarte buna calitate.

Cunoasterea inamicului este importanta inainte de utilizarea produselor moluscoide

Pentru inceput este important ca fiecare cultivator sa inteleaga cu ce anume se confrunta. Astfel va trebui sa se documenteze cu privire la ciclul lor de viata si la modul in care traiesc. Melcii clasici sunt diferiti de limacsi pentru ca au acea cochilie denumita casa si ating dimensiuni de maxim 4 cm lungime. Melcul de tip banana poate ajunge pana la 15 cm.

Cele mai comune tipuri de melci au o culoare inchisa, in cele mai multe cazuri fiind gri inchis, verzi sau cafenii si negri. Exista si melci cu pete inchise la culoare sau care au modele pe cochilie. Ei lasa in spate o dara lipicioasa formata din mucus. Depun oua ovale sau rotunde, de culoare translucida, care sunt depozitate in camasi gelatinoase.

Melcii nu au preferinte, ei afectand o gama foarte vasta de plante sau de arbusti. Majoritatea melcilor consuma plante in desompunere insa prefera si tesuturile suculente ale plantei. Cand se hranesc lasa gauri considerabile in bulbi, tulpini sau chiar in fructe. Au toate sansele de a devasta complet aceste rasaduri si de a distruge lastarii sau plantele. Melcii se pot catara cu usurinta in copaci pentru hrana. Ei apar si se inmulesc rapid generand pagube substantiale in perioadele ploioase sau in zonele cu umiditate ridicata.

Utilizarea optima a produselor dinc ategoria moluscoide

Cele mai multe moluscoide utilizate contra melcilor sunt pe baza de metaldehida si pot afecta animalele de companie. Din acest motiv este recomandata utilizarea celor mai fine granule in momentul in care in portiunea de teren unde sunt aplicate animalele de companie pot intra. Melcul va fi deshidratat de aceste substante foarte rapid si are potentialul de a pierde pana la jumatate din greutatea corpului sau.

Daca nu este suficient de concentrata substanta, melcii care au fost afectati isi pot reveni daca ajung pe sol umed sau daca afara ploua. Exista mai multe substante bazate pe compozitii chimice diferite care vor functiona perfect, insa este important sa fie respectate intocmai instructiunile furnizate de eticheta produsului. Modul in care este utilizata substanta moluscoida determina succesul acesteia si de aceea va trebui ca fiecare cultivator sa fie atent la concentratie si modul de aplicare.

Locul si modul in care substanta se aplica sunt foarte importante si determina succesul sau esecul unei metode de cobatere a melcilor si molustelor. De asemenea, este recomandat sa fie citite si efectele adverse si sa se foloseasca metodele corecte de protectie impotriva substantelor toxice.

0 Shares
You May Also Like