Am învăţat ceva programare web

0 Shares
0
0
0

programare webEu sunt sincer şi recunosc. Singur am învăţat programare web, fiind ajutat doar de informaţiile de pe internet. Nu am fost ajutat de un profesor, oricum sunt mulţi profesori ce nu reuşesc să creeze un site web acceptabil ca structură, ca design.
Am stat un an ca să învăţ html, CSS, să creez o bază de date mysql. În Adobe Photoshop mai am multe de învăţat, încă mai sunt începător. Stau bine şi mă gândesc la cum a arătat primul meu site, creat pe yolasite, nefiind nevoie de cunoştinţe de programare. Platforma asta mi-a oferit toate resursele necesare, folosindu-mi doar creativitatea. Pe atunci nu prea aveam eu idee de cum arată un site. Pot să spun că am creat un fel de curcubeu online, plin de widgeturi, puse în poziţii nepotrivite. Pentru a descifra conţinutul acelui site, prietenii ce-l vizitau, fiind terorizaţi de mesajele mele trimise pe Messenger, cu siguranţă întâmpinau grave probleme. Sau poate că nu erau interesaţi de conţinut, poate că dădeau click doar ca să mă facă pe mine ca să mă simt bine, să încetez cu tot felul de mesaje plictisitoare. Asta s-a întâmplat în urmă cu vreo 4 ani, pe când eram foarte micuţ. Aveam vreo 15 ani. Nu ştiam ce-i ăla un domeniu, ce înseamnă hosting, etc. Eram la fel ca angajaţii statului ce se chinuie să înveţe să lucreze la calculator pentru ca să nu fie daţi afară. Eu am avut ambiţie şi am învăţat din plăcere. Angajaţii statului încearcă să înveţe din obligaţie. Singura diferenţă e că eu am deprins ceva, fiind atras de acest domeniu de activitate, atât de fascinant, pe care mulţi nu-l înţeleg. Mulţi nu ştiu de ce e nevoie ca o pagină web să se deschidă. Că tot am ajuns aici, o să spun acest lucru, în mare. Nu de alta, dar trebuie să se familiarizeze tot mai multe persoane cu aceşti termeni.

Dacă vrei să-ţi faci un site, ai nevoie de un domeniu web ce ascunde adresa ip a serverului. Spre exemplu, în loc să scrieţi în browser o serie de cifre greu de reţinut, scrieţi oviolaru.ro . După ce aţi cumpărat domeniul, cumpăraţi un pachet de hosting web sau vă faceţi un server în propriul pc. Eu vă recomand să cumpăraţi de la o firmă, puteţi să rezolvaţi problema şi cu 1 euro lunar. După ce contul de găzduire a fost activat, o să primiţi datele de acces şi nameserverele. După ce o să se propage, domeniul dumneavoastră o să afişeze o pagină albă, ori o pagină prestabilită de firma de hosting.
Urmează crearea siteului. Dacă nu aveţi cunoştinţe de programare, vă recomand să instalaţi o platformă destul de folosită, numită WordPress. În cazul în care nu vă descuracaţi să instalaţi această platformă, sau aveţi alte întrebări, puteţi să mă contactaţi, iar eu o să vă ajut gratis. Dacă sunteţi omenoşi daţi şi voi o bere.

Nici eu nu sunt un bun programator. Sunt începător, mai am multe de învăţat, dar realizez fără probleme un site de prezentare, un magazin online, un portal de ştiri, un blog.

Alături de alţi oameni mai pregătiţi în acest domeniu, cât de curând o să deschid o firmă de hosting, web design, optimizare seo şi marketing online. Serviciile de care aveţi nevoie pentru o bună funcţionare a afacerii dumneavoastră online. De contabilitate o să se ocupe o firmă specializată, cu ceva experienţă în domeniu. Deja am cerut o ofertă pentru serviciile de contabilitate . Sper să primesc un răspuns favorabil din partea lor. Iar legat de programarea web, o să continui să studiez, pentru a putea spune cândva că sunt un bun web designer.

0 Shares
You May Also Like