Istoria Lanternei, comoara nebanuita din casele noastre

0 Shares
0
0
0

Istoria-Lanternei-comoara-nebanuita-din-casele-noastre
Lanternele cu LED isi gasesc utilitatea intr-o multitudine de activitati: la pescuit, in curte si gradina, in masina, in actiuni de cautare si salvare, paza si securitate, paza perimetru, la reparatii in atelier, service auto ori garaj, in camping ori plimbari si catarat pe munte, asadar, acestea sunt adevaratele comori din casele noastre, existenta unui astfel de produs fiind mai mult decat necesara inca din cele mai vechi timpuri.

Indiferent de mediul de care apartinem, fie ca este rezidential, casnic, industrial, sau comercial, cel putin o data am intampinat o situatie din care, o banala lanterna, a reusit sa ne scoata cu succes.

De-a lungul timpului, nevoia omenirii de lumina a fost cea care a stat la baza tehnologiilor pe care le utilizeaza astazi, lanternele. La momentul actual, exista pe piata, nenumarate tipuri de lanterne profesionale, insa, cati dintre noi, cunoastem istoria acestor minunate produse, care ne sunt atat de utile si indispensabile.

In trecut, primele surse de iluminare au fost reprezentate de torte si de lumanari, fiind inlocuite putin mai tarziu cu diverse tipuri de lampi, pe care oamenii  le aprindeau folosind gaze, ori diverse uleiuri animale ori anumite grasimi.

Ulterior, prin secolul XIX, electricitatea a fost vazuta ca ceva ce poate fi folosit cu succes in producerea luminii, asadar, se pare in jurul anului 1898, Lionel Joshua Cowen ar fi fost primul care a dezvoltat ceva ce ar putea fi numit cu brio, o lanterna.

In mod bizar, creatorul lanternei, a pornit creatia produsului manat de dorinta de a obtine lumina pentru plantele din ghivece, ca abia mai tarziu, ajutat de catre oamenii din jurul sau, sa inceapa sa produca produsul in numar mai mare de bucati, pentru a il vinde in intreaga America.

Ceea ce se poate numi prima lanterna, era un produs compus dintr-o baterie, un bec si o carcarsa tub metalic.

Treptat, tehnologia a avansat, astfel incat, produsul simplu si banal pe care Lionel l-a creat, sa ajunga un obiect indispensabil omenirii, extrem de versatil si de popular, avand nenumarate de variante existente pe piata. Exista la momentul actual, sute, sau poate chiar mii de modele de lanterne, fiecare avand caracteristici diferite, forme diverse, culori si marimi diferite precum si scopuri complet distincte.

Progresul de care a beneficiat acest produs este unul incredibil, existand atatea varietatii de lanterne, de la cele ce folosesc baterii clasice la cele ce au in componenta piese incredibil de calitative si sunt concepute pentru a functiona sub apa ori in conditii cu temperaturi extreme.

Pana si sursele de iluminat ale acestor aparate a fost intr-o continua evolutie, astazi, lumina fiind mai puternica decat oricand, utilizandu-se tehnologia  cu LED, atat pentru o durata mai mare de viata a luminii cat si pentru un consum cat mai redus care sa protejeze cat mai mult sursa de alimentare.

Probabil sa nici nu mai este nevoie sa mentionam faptul ca formele lanternelor sunt extrem de diferite, existand de la lanterne frontale la mini lanterne de buzunar, care desi dispun de dimensiuni reduse, surpind si cuceresc oamenii prin puterea led-ului utilizat.

Chiar si in ceea ce priveste materialele din care sunt concepute lanternele evolutia este una uimitoare, astazi fiind in componenta acestor produse cele mai bune si rezistente piese.

0 Shares
You May Also Like