Deci, te-ai gandit la posibilitatea de a lua in calcul un implant dentar sau poate ai luat deja decizia de a avea unul plasat. Ce se intampla acum? Pentru unii, doar gandul de a avea un implant chirurgical plasat in gura poate fi foarte intimidant si infricosator. Acesta nu trebuie sa fie.
Ce este un implant dentar?
Exista acum mai multe optiuni pentru a inlocui lipsa dintilor si una care castiga tot mai des in popularitate este legata de utilizarea implantului dentar. Implantul este, de obicei din titan si este chirurgical plasat de catre un medic dentist sau de specialitate, cum ar fi un chirurg pe cale orala. Aceste piese tip surub sunt plasate in osul maxilarului si sunt menite sa imite radacina dintelui.
Cat timp este necesar pentru plasarea unui implant?
Exista mai multi factori care vor determina durata de timp necesara pentru o procedura de implantare: sanatatea dentara, numarul de dinti implicat, care anume sunt dintii ce trebuie inlocuiti, daca va fi un dinte extras inainte de implantare sau plasare.
Toti acesti factori vor determina, de asemenea, numarul total de vizite la dentist pe parcursul perioadei de tratament. De exemplu, un singur dinte implantat prin chirurgie poate dura de obicei 1 sau 2 ore de la inceput pana la sfarsit. Aceasta include timpul de anestezie, precum si pregatirea pacientului pentru un mediu chirurgical steril.
Tratamentul este dureros?
La fel ca orice interventie chirurgicala, nu poate fi facuta fara absolut niciun disconfort. Anestezia locala sau sedarea orala sunt folosite pentru a elimina orice disconfort la momentul procedurii. Cei mai multi pacienti raporteaza ca acestia au fost mult mai confortabili in conformitate cu procedura propriu-zia decat au anticipat inainte. Medicul dumneavoastra va va prescrie medicamente pentru a usura orice disconfort care ar putea aparea dupa interventie.
Voi primi instructiuni speciale pentru a ma pregati pentru operatie?
Medicul dentist va poate oferi cateva instructiuni pre operative de urmat. Acestea pot include: clatirea cu apa de gura anti-bacteriana speciala, cum ar fi clorhexidina; prescrierea de antibiotice pentru a fi luate pentru cateva zile inainte de interventia chirurgicala ca o masura preventiva; solicitarea unui mic dejun copios in ziua interventiei chirurgicale.
In cazul sedarii, nu ar trebui sa mananci nimic dupa miezul noptii cu o noapte inainte de interventia chirurgicala. A avea pe cineva disponibil pentru a va duce si aduce acasa dupa interventie este iarasi o idee buna.