Serviciul de calatorie Uber este disponibil si in orasul Galati, estul Romaniei, incepand cu 1 aprilie.
Galati este al doilea oras din regiunea Moldovei unde se extinde Uber (dupa Iasi in 2019) si al optulea oras din Romania unde este disponibil serviciul. Acest lucru este foarte important atat pentru companie cat si crearea unor noi locuri de munca. Salariu minim pe economie din acest moment poate fi castigat mai usor avand un program flexibil.
La Galati, Uber a lansat cel mai popular serviciu, UberX. Compania a spus ca, pana pe 11 aprilie, utilizatorii din oras ar putea beneficia de reduceri pentru primele doua plimbari Uber (cu reducere de pana la 7 RON pe calatorie).
Pentru persoanele care vor sa lucreze pe Uber recomandam utilizarea unui calcul salariu net pentru a face diferenta dintre castigul la vechiul Job si Uber. Astfel
„La fel ca in toate celelalte orase in care Uber este disponibil, pilotii din Galati beneficiaza de o serie de caracteristici de siguranta disponibile in aplicatia Uber, inclusiv accesul la informatii despre soferi, cum ar fi fotografia, modelul si numarul masinii si evaluarea. Mai mult, pasagerii isi pot urmari calatoria in aplicatie, atat inainte de sosirea soferului la locul de preluare, cat si in timpul calatoriei si pot impartasi calatoria cu un contact de incredere “, a spus compania.
Uber s-a lansat in Romania in 2015, la Bucuresti, apoi a trecut printr-o expansiune rapida la Cluj, Timisoara, Brasov si Iasi, adaugand Constanta vara trecuta si Craiova chiar luna trecuta.
Uber a lansat, de asemenea, o serie de caracteristici si politici de siguranta igienica in contextul pandemiei. Atat soferii, cat si calaretii trebuie sa poarte masti in timpul calatoriilor si trebuie sa confirme ca au inteles si respecta masurile de sanatate si siguranta recomandate de organizatiile mondiale de sanatate.
9 din zece romani nu s-ar mai intoarce la Job
Aproximativ 9 din 10 romani se asteapta ca locul lor de munca sa ramana complet sau partial indepartat dupa COVID, arata un studiu realizat de firma de consultanta Boston Consulting Group (BCG) si de platforma de recrutare online BestJobs, citata de Ziarul Financiar.
Chiar si angajatii care indeplinesc sarcini manuale s-au declarat interesati de o anumita flexibilitate cu privire la locul si momentul in care ar lucra.
Romania s-a clasat pe locul patru in clasamentul global comparativ in ceea ce priveste preferinta angajatilor pentru munca la distanta, dupa tari precum Filipine, Africa de Sud si Zambia.
Aproximativ 41% dintre romanii chestionati au declarat ca ar prefera sa nu se intoarca la birou, reprezentand un procent mult mai mare decat media globala de 24%.
Aproape jumatate dintre romani (48%) ar prefera ca, dupa pandemie, sa aiba posibilitatea de a combina munca la distanta cu munca de birou, reprezentand de doua ori mai multi in comparatie cu cei care au lucrat la distanta la sfarsitul anului 2020 si depasesc acei 20% dintre romani care a lucrat de la distanta inainte de aparitia virusului.
“Multe organizatii au fost fortate de pandemie sa faca tranzitia unor angajati la munca la distanta, practic peste noapte, iar lucratorii si managerii au realizat ca exista modele de lucru flexibile”, a declarat Melanie Seier Larsen, CEO si partener BCG.