Un foraj eficient trebuie sa fie urmat de procesul de denisipare

0 Shares
0
0
0

EcoDrill este o societate care de 13 ani ofera servicii profesionale de foraje pentru puturi de apa de adancime medie si mare. Acestea sunt necesare celor care locuiesc in zone unde nu au alte variante de a-si asigura necesarul de apa in locuinta sau pentru irigarea terenurilor detinute.

De ce puturi de adancime medie si mare? Pentru ca in acest fel nu exista niciun risc de contaminare a apei obtinute cu diverse impuritati organice care in timp ar afecta sanatatea celor ce o consuma sau chiar calitatea culturilor.

Asadar, in ziua de azi tot mai multi dintre noi apelam la aceasta modalitate. Insa, ceea ce ar trebui sa stim este faptul ca nu este suficient forajul pentru a fi siguri ca apa obtinuta este de calitate.

Denisiparea forajului – esentiala in obtinerea unei ape de calitate

EcoDrill recomanda si executa si procesul de denisipare a forajului la finalul fiecarei lucrari. Hai sa vedem in ce consta acesta mai exact!

In urma forajului, in put ramane nisip, iar acesta clar afecteaza calitatea apei. Din acest motiv, trebuie realizata o denisipare eficienta si corecta, in caz contrar nisipul poate patrunde in pompa submersibila cauzand infundarea acesteia.

Semnele prin care ne putem da seama ca nisipul a ajuns in pompa sunt vibratiile ce apar, dar si faptul ca nu mai trage apa eficient.

Cum se realizeaza denisiparea? Echipa de specialisti de la EcoDrill introduce in put pompe puternice care extrag apa si implicit noroiul ce impiedica apa sa ajunga la put.

Procesul de denisipare poate fi facut si dupa ce putul a fost dat in folosinta. In acest sens, sunt introduse pompe mamut ce extrag nisipul depus de-a lungul utilizarii putului.

Chiar si atunci cand forajul este exploatat, in put poate patrunde o cantitate redusa de nisip. De obicei acesta se depune la fund. Insa atunci cand cantitatea creste, denisiparea este necesara. In caz contrar, debitul apei va scadea.

Ne putem da singuri seama cand forajul nu mai este la fel de eficient ca la inceput. Nisipul capata un aspect abraziv, iar acesta poate distruge in timp forajul.

EcoDrill recomanda denisiparea forajului, indiferent ca este facut la adancime mica, medie sau mare, indiferent de diametrul acestuia sau alte aspecte diferentiale.

Serviciile oferite de catre echipa EcoDrill clientilor sai sunt complete si cuprind atat forajul profesionist, denisiparea si colmatarea, in acest fel avand siguranta functionarii optime a sistemelor realizate ce ofera apa de calitate.

Pentru mai multe informatii in legatura cu toate serviciile puse la dispozitie de EcoDrill, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul oficial ecodrillforaje.ro.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like