Cateva probleme ale bateriilor de smartphone

0 Shares
0
0
0

Cateva probleme ale bateriilor de smartphone
Imagineaza-ti ca ai un smartphone care se poate incarca complet in 5 minute, dupa care va functiona la capacitate maxima peste 10 ore. Suna prea bine, nu? Pentru reparatii telefoane la un pret bun, intra pe Service-Gsm.ro.

Acum exact un an, in Ianuarie 2016, Motorola Droid Razr Maxx oferea primele  baterii de 3300 mAh, capabile sa reziste peste 19 ore in testele celor de la CNET (o longevitate care nu a mai fost replicata pe nici un alt device de atunci).

Asta ne face sa ne punem o intrebare, din nou si din nou: De ce dureaza atat de mult pentru industria producatoare de baterii sa prinda din urma si celelalte compartimente ale unui telefon mobil? Exista vesti bune dar si vesti proaste in acest sens. Vestile bune sunt ca lucrurile au inceput sa se miste.

Vestile proaste, ei bine aceste noi tehnologii care se afla deja in dezvoltare, nu vor vedea lumina zilei sau daca vreti vitrinele magazinelor, decat in cel putin 2 ani de acum incolo.

Bateriile smartphone-urilor din ziua de astazi – 2 modalitati de a le face mai performante:

In momentul de fata, toate smartphone-urile folosesc baterii reincarcabile (acumulatori) de tip litiu-ion. O modalitate prin care poti face o baterie sa dureze mai mult este aceea de a-i mari dimensiunile fizice, asa cum a facut Samsung Galaxy Note 2 de exemplu, cu a sa baterie de 3100 mAh.

Totusi, un smartphone cu un ecran foarte mare, are nevoie de o baterie generoasa, care sa-l mentina in functiune cat mai mult timp.

O a doua tactica este sa folosesti baterii non-removable (care nu se pot inlocui/scoate de la interiorul smartphone-ului), asa cum este bateria de pe HTC One X, Motorola Droid Razzr si orice smartphone de la Apple.

Bateriile incorporate in telefon si care nu se pot inlocui au cateva avantaje: pot lua aproape orice forma (stabilita de designer si ingineri) si pot avea o capacitate mai mare.

Acest tip de abordare poate duce la crearea unor baterii de capacitate mai buna, care vor tine mai mult. Cercetatorii insa, considera ca nu acesta este viitorul si lucreaza la schimbari si mai radicale. Cu toate astea, exista cateva probleme cu care se confrunta:

Problema – utilizatorii abuzeaza telefoanele.

Daca iti folosesti telefonul sa dai cateva apeluri pe zi, sa citesti mail-ul si cateva stiri online si sa trimiti cateva mesaje SMS, bateria poate dura fara probleme chiar si 2-3 zile. Problema e ca multi utilizatori fac mult mai mult de atat si au inceput sa foloseasca telefoanele pe post de tableta: vad emisiuni complete sau filme, joaca jocuri 3D, asculta muzica, etc.

Aceste activitati diminueaza foarte mult capacitatea totala a bateriei si in functie de cat de mult folosesti astfel telefonul, este posibil ca bateria sa nu mai tina nici macar o zi intreaga.

De asemenea, semnalul GPS si Wi-fi are capacitatea de a consuma foarte rapid bateriile, indiferent de tip. Foloseste telefonul in regim standard, daca vrei ca bateria sa tina cat mai mult. Daca nu te intereseaza acest aspect si il poti incarca oricand, atunci il poti folosi oricum.

0 Shares
You May Also Like