Ce inseamna SEO ?

0 Shares
0
0
0

motoare_cautareSearch engine optimization (SEO) este o subcategorie a SEM, aparuta prin 1990, odata cu primele pagini de internet.  SEO reprezinta toate tehnicile prin care un site web este propulsat ca sa apara tot mai bine in motoarele de cautare pentru diverse cuvinte cheie pe care le cauta utilizatorii motoarelor de cautare. In trecut motoarele de cautare afisau site-urile ce avea un descriere cuvantul cheie. Proprietarii de pagini web au inteles asta, iar motoarele de cautare au introdus niste algoritmi mult mai complexi, prin aceasta metoda ingreunand tot mai mult optimizarea SEO. In prezent sunt multi ce se lauda ca sunt experti in SEO, dar un numar destul de mare de webmasteri au dat gresi prin metodele aplicate, in mare parte metode abuzive ce functionau in trecut, dar nu si acum. Treptat au aparut si companiile ce se ocupa de SEO. Unele fac treaba buna, altele ingroapa mai rau paginile web ale clientilor ce investesc tot mai mult pentru a aparea tot mai bine in motoarele de cautare.

Cateva motoare de cautare :

– Google ;

– Yahoo;

– Bing ;

– Baidu ;

– Ask;

– Aol ;

– Excite.

Ce fac motoarele de cautare ?

Pai un motor de cautare este programul cautator ce acceseaza in mod automat internetul pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca intr-un timp foarte scurt informatiile de care au nevoie. Motoarele de cautare stocheaza titlurile, descrierile, cuvintele cheie, dar si o mica parte din continutul site-urilor, toate acestea intr-o baza de date.

Care este cel mai utilizat motor de cautare?

Cred ca asta-i cea mai simpla intrebare. La intrebarea aceasta poate sa raspunda orice utilizator de internet ce a aflat ce inseamna un motor de cautare. Google este cel mai utilizat motor de cautare, toate paginile web sunt optimizate SEO pentru Google, motor de cautare ce in prezent are peste 300 de algoritmi destul de dificili pentru webmasteri. Sunt sigur ca majoritatea utilizatorilor de internet au setat in browser, ca motor de cautare, Google. Zilnic cautam pe Google informatiile de care avem nevoie.  Webmasterii ce au site-urile optimizate corect, zilnic primesc un numar mare de vizitatorii din Google.

Despre Google…

Google este o corporatie americana ce a fost fondata in anul 1998 de catre Larry Page si Sergey Brin, doi doctoranti de la Universitatea Stanford. Google detine o baza de date de peste 8 miliarde de pagini web si raspunde zilnic la peste 200 de milioane de cautari. Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari, iar acum putem sa spunem ca detine puterea pe internet, ajutand toti oamenii sa gaseasca informatiile de care au nevoie. In prezent Google dispune de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web. Tot ce avem nevoie sa cautam pe internet, oricand gasim pe Google.

Proprietarii de pagini web duc o lupta grea, incercand sa duca tot mai sus site-urile web detinute, asta pentru a avea un trafic tot mai mare. Daca traficul de oameni ce intra pe un site, implicit si vanzarile sunt mai mari. Specialistii in SEO ajuta motoarele de cautare sa-si faca mai bine treaba. Doar paginile web ce sunt construite bine si optimizate SEO tot mai corect, doar acelea apar printre primele rezultate in cautari. Oamenii trebuie sa gaseasca tot mai repede informatii cat mai relevante. Printr-un SEO cat mai bun firmele mici au posibilitatea de a concura cu gigantii ce apar destul de greu de invins, fara a investi sume imense in publicitate.

OptimizarePlus este un serviciu oferit de FivePlus Solutions. Prin OptimizarePlus o sa beneficiati de cele mai bune servicii SEO pentru a aparea tot mai bine in motoarele de cautare. Daca nu aveti cunostintele necesare, chiar nu merita sa incercati sa faceti SEO pentru site-ul dumneavoastra. Luati legatura cu cei mai buni specialisti pentru a va ajuta sa apareti un cautarile utilizatorilor de internet din intreaga lume.

0 Shares
You May Also Like