Completeaza uleiul de motor intotdeauna – ar trebui sa acorzi atentie acestui lucru

0 Shares
0
0
0

Nivelul uleiului de motor ar trebui sa fie intotdeauna corect. Daca se consuma ulei, ar trebui sa completezi imediat pana la nivelul recomandat. Vei descoperi cum sa o faci si ce sa ai grija intotdeauna.

Masoara corect nivelul uleiului si completeaza ce s-a consumat

Pentru a masura corect nivelul uleiului, motorul trebuie sa atinga temperatura de functionare. Aceasta este de obicei de 90 de grade. Fie masori dupa ce ai condus masina, fie conduci in jurul blocului timp de cinci minute daca motorul este rece.

Apoi parcheaza masina pe o suprafata plana. Masina nu trebuie sa fie nici intr-un spatiu in panta, nici pe jumatate urcata pe o bordura. Dupa oprirea motorului, asteapta aproximativ cinci minute pentru masurare. Dureaza ceva timp pentru ca uleiul sa se colecteze in vasul de ulei.

Acum deschide capota. De obicei, poti gasi maneta dreapta in stanga, sub volan. Daca capota nu sta singura, pune bara de blocare in pozitia corecta.

Acum cauta joja. Aceasta este o tija lunga care poate fi extrasa pe un inel din partea de sus. O poti recunoaste dupa culoarea sa izbitoare, de obicei galben sau portocaliu.

Scoate bagheta si sterge-o cu o carpa sau un servetel. De obicei, poti gasi carpe si servetele langa fiecare pompa de benzina dintr-o benzinarie.

Introdu bagheta pana la capat in dispozitiv si trage-o afara. Acum poti vedea nivelul uleiului de motor de mai jos. Exista intotdeauna doua marcaje in partea de jos a jojei. Nivelul uleiului trebuie sa fie intre cele doua semne.

Nivelul optim de ulei este intre semnul superior si mijloc. In niciun caz marcajele nu trebuie depasite sau taiate.

De ce ulei ai nevoie pentru masina ta?

Daca atelierul a efectuat ultimul schimb de ulei, in compartimentul motorului se lasa de obicei un semn mic. Aici poti gasi numele uleiului de care ai nevoie.

Daca nu gasesti o astfel de notificare, consulta manualul. Unii producatori prescriu utilizarea unei anumite marci de uleiuri de motor Shell pentru economie de combustibil, iar aceste instructiuni ar trebui respectate.

Daca nu regasesti informatia, intreaba un consultant al unui atelier de service auto sau un angajat de la benzinarie. Ei recunosc rapid ce ulei ai nevoie pentru masina ta si vei avea garantia ca ti-l vor vinde pe cel potrivit. 

Masina: completeaza uleiul de motor – ar trebui sa acorzi atentie acestui lucru

Capacul pentru ulei il vei gasi langa tija de testare. Pe capac vei gasi simbolul cutiei de ulei.

Umple uleiul foarte atent si incet. De obicei, deschiderea nu este deosebit de mare, astfel incat uleiul sa curga foarte lent. In functie de nivel, poti adauga acum putin ulei. Cu toate acestea, este mai bine sa pui mai putin decat prea mult. Masoara din nou nivelul cu tija de testare si apoi adauga mai mult ulei, daca este necesar.

Ai grija de mediu si evita sa versi ulei, daca este posibil. Uleiul mai vechi si reziduurile de ulei pot fi aruncate la benzinarie.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like