Stiti cu siguranta, cat de greu este sa iti gasesti niste colaboratori de incredere pe partea de web design.
Probabil ca ati incercat deja sa lucrati cu multe companii, care de care , mai “celebre”, dar care nu v-au satisfacut, fie din punctul de vedere al seriozitatii lor, al preturilor practicate sau a calitatii serviciilor.
Eu nu o sa zic ca o sa va invat sa ii gasiti pe cei perfecti, adica cei mai buni, seriosi si ieftini de pe piata!! Asa ceva din pacate nu exista!
O sa incerc insa sa scot in evidenta niste aspecte care sa va faca sa fiti mai aproape de decizia corecta, atunci cand cautati un nou colaborator pe partea de web design.
Fara ei, trebuie sa recunoastem ca nu mai putem trai, aflandu-ne in plina expansiune a internetului! Deci varianta sa ii evitam nu o mai avem, ramane doar aceea de a invata sa ii triem corect!
In primul rand, va recomand sa purtati discutii despre proiectul dumneavoastra web cu mai multe companii de profil in acelasi timp. Adica sa nu ne oprim la prima firma de web design care ne sare in cale. Uite de exemplu, eu am auzit ca baietii de la It Exclusiv sunt foarte buni. Dar asta nu inseamna ca voi semna direct cu ei fara sa mai consult si alte firme!
Iar partea cu “stiu eu pe unul care face siteuri, ieftin si bine”, parerea mea e sa o evitati. Acum in Romania, tot la doua case unul face siteuri si optimizare seo, ca pe vremuri cu reparatul Daciei.
Trebuie sa va ganditi ca imaginea dumneavoastra este data de acel site web. Daca va fi facut de neprofesionisti, asa veti fi si dumneavoastra perceput de posibilii clienti. Deci in cazul proiectului web eu unul zic ca “ieftin” nu ar trebui luat in calcul!
Inainte de a va decide asupra unei companii de webdesign, nu uitati sa le vizionati pagina de portofoliu, pentru a vedea exact care este nivelul lor de lucru. Si in plus puteti citi pe internet diferite opinii si pareri despre munca lor si eventualele prestatii nedorite pe care le-au avut pentru alti clienti.
Unii zic ca trebuie sa alegeti o companie de web design, la care sa comunicati ceea ce doriti unui tert, deci nu designerului sau programatorului direct. Se stie ca artistii si programatorii deopotriva sunt mai dificili, iar o comunicare cu ei ar putea ingreuna mult lucrurile.
Comunicarea ar fi bine sa fie facuta cu o persoana de gen account manager(sales) sau project manager, tocmai pentru a evita inerentele conflicte si disensiuni dintre dumneavoastra si designeri.
Trebuie sa stiti ca inainte ca compania sa poata incepe crearea siteului dumneavoastra, aveti nevoie de un domeniu achizitionat si un cont de gazduire web pentru site. Exista multe companii de web design care va ofera si consultanta in vederea alegerii unui nume de domeniu potrivit si va dau referinte pentru firme de hosting web de calitate.
Unii recomanda deasemenea sa alegeti o companie de web design care va ofera servicii complete, cum ar fi : servicii de web design, hosting, optimizare seo si promovare social media.
Aici, eu unul am o retinere. Nu cred ca este tocmai bine. Suna ideal dar tocmai din acest motiv ma speri eu. Este foarte greu pentru o companie sa fie experta in toate domeniile.
Cu alte cuvinte incurajez angajarea unei companii de web design cu cunostiinte de seo.
Face bine treaba la partea de on page. Dar, pentru ca exista un mare dar, ma indoiesc ca cea mai buna firma de web design este si cea mai buna pe optimizare seo.
Este exact ca si cum am chema un instalator sa ne monteze usile. Stie el ceva, dar cu siguranta nu le pune mai bine ca un tamplar profesionist!
Un alt aspect important, atunci cand alegeti o firma de web design este sa nu cumva sa ii faceti plata integrala in avans. Apoi veti observa ca lucrurile se misca foarte greu! S-ar putea sa va fie gata siteul la Sfantul Asteapta.
De obicei in aceasta industrie se plateste un avans de maxim 50 % la contractare iar diferenta se plateste la predarea proiectului. Asa lucreaza mai toate companiile cu care am colaborat!
La final am sa precizez ca siteul web va reprezinta, va sfatuiesc sa nu va zgarciti atunci cand il faceti, pentru ca asa veti fi perceput si de catre clientii dumneavoastra. Decat un site prost de 100 euro mai bine deloc. Este un sfat prietenesc.
Preturile reale ale pietii pentru un site de prezentare pe platforma WordPress decent, mobile friendly, si cu o optimizare pentru motoarele de cautare on page incep de la 350 euro.
Preturile pentru realizarea un site cu vanzare (shopping cart) pe platforma Open Cart( pe care o recomand cu caldura), incep de la 300 euro.
Preturile pentru un magazin virtual serios pe platforma Magento incep de la 1000 euro si pot urca pana la 5000 euro, in functie de customizarile pe care doriti!
Sper ca aceste sfaturi sa va fie cu folos!