Cum sa iti decorezi baia?

0 Shares
0
0
0

Cum sa iti decorezi baia?Camera de bunastare prin excelenta, baia ta trebuie sa armonizeze forme si culori. Decorarea unei baie este conform cu toate acestea gusturile tale, stilul care este dat poate fi privilegiat de o configuratie mai degraba decat alta.

O baie cu pietre expuse se preteaza mai mult unei atmosfere Zen si este usor sa realizezi un decor oriental intr-o baie care are nise si forme rotunjite. Primul sfat pentru a decora bine baia ta este sa iei in considerare configuratia acesteia.

Decorare baie

In functie de spatiul pe care il ai si de gusturile tale, mai multe idei decorative pot da farmec baii tale:

  • carligele iti permit sa iti agati hainele de perete sau mai bine, in spatele usii pentru a fi discret si sa economisesti spatiu in alta parte.
  • plante verzi sau chiar un perete verde: acest lucru poate aduce un farmec incontestabil in baie. Totusi, alege plante care tolereaza umiditatea, cum ar fi ferigile, si asigura-te ca primesc suficienta lumina. Papirusul, plantele tropicale sau orhideele vor fi preferatele camerei tale;
  • oglinzi si LED-uri: o sursa suficienta de lumina va avea ca efect sa ofere o senzatie de spatiu unei camere inghesuite;
  • autocolante in acord cu prosoapele si mobila;
  • note de culoare ici si colo ca amintire a decorului tau;
  • un covor de baie sau un dus;
  • accesorii potrivite precum cos de rufe, cutie de depozitare etc.

Elementele decorative si accesoriile trebuie alese cu stilul baii tale, le poti gasi la raioanele de casa si gradina din magazinele de bricolaj sau cele online.

Zen, design sau contemporan: stil de la chiuveta la mobilier

Atmosfera unei bai depinde de gusturile tale, dar si de configuratia si suprafata acesteia. Depinde de tine sa gasesti stilul baii tale!

Baie Zen

Indrazneste sa fii bine cu o baie Zen. Favorizeaza materialele naturale precum lemnul, pietricele si piatra si opteaza pentru culori neagresive: maro lucios, alb, taupe, bej, verde etc.

O chiubeta de sticla asezata pe un dulap din tec este cel mai frumos efect si o cabina de dus mentine spatiul deschis. Completeaza decorul zen cu lastari de eucalipt si plante exotice agatate, stil Feng Shui garantat.

Baie de designer

O baie de designer evidentiaza forme moderne si rafinate. Masculin, feminin sau neutru ca aspect, o baie de designer este minimalista si bine organizata. Chiuveta si mobilierul sunt de culoare sobra – gri, negru, alb si prefera depozitarea liniara fara manere pentru a nu distruge formele.

Baie contemporana

Baia contemporana este o baie moderna prin definitie. Cada de colt, blat de vanitate, perete oglinda, mobilier rafinat, mozaic… La fel ca baia de designer, este minimalista si practica. LED, cabina de dus sau chiar dus cu perete de sticla, culori luminoase: baia ta arata ca tine.

Baie marocana

Baie marocana favorizeaza culori calde si sunt amenajate ca un hammam mare cu cap de dus, banc, nise de depozitare etc. Un lavoar acoperit cu gresie zelliges rosu, pereti Marrakech si dus acoperit cu Tadelaktul aduce un anumit stil oriental pentru baie.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like