Detalii importante la alegerea unui smartphone

0 Shares
0
0
0

Detalii importante la alegerea unui smartphoneIn prezent, atunci cand discutam despre telefoane gsm, trebuie sa specificam faptul ca acestea sunt dispozitivele care ne-au creat dependenta in ultimii ani, iar din acest motiv, vom dori sa detinem cele mai performante telefoane mobile inteligente.

Ei bine, alegerea unui telefon mobil inteligent poate sa se dovedeasca a fi destul de dificila, asta mai ales in conditiile in care nu stii care sunt cele mai importante detalii la alegerea unui smartphone.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de dispozitiv, trebuie sa tii cont de procesorul telefonului, care trebuie sa fie cat mai puternic, pentru ca acesta sa poata functiona bine, chiar si atunci cand vei efectua actualizari de sistem, sau cand vei avea o multime de aplicatii instalate.

Cu siguranta memoria RAM are un rol foarte important in buna functionare a unui smartphone, asa ca va trebui sa tii cont si de acest aspect. Cele mai performante modele de pe piata, din acest an vin cu o memorie RAM de 3 GB, sau cu 4 GB RAM, care sunt suficienti pentru ca telefonul sa functioneze la capacitate maxima in momentul in care sunt deschise mai multe aplicatii.

Un alt amanunt important de care trebuie tinut cont in momentul alegerii unui smartphone, este spatiul de stocare al telefonului. Trebuie sa iti alegi un smartphone care are un spatiu de stocare cat mai mare, mai ales daca ai de gand sa faci multe poze, sau sa iti salvezi clipuri video sau muzica.

In acest caz, cu siguranta nu iti este util un smartphone care dispune de doar 16 GB spatiu de stocare. Ar fi indicat sa alegi un model care sa aiba cel putin 32 GB spatiu de stocare, iar la nevoie acesta se poate extinde prin intermediul unui card de memorie.

Camera foto reprezinta un alt detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi un smartphone. Cu siguranta vei dori sa postezi poze pe retelele de socializare, asa ca ar fi indicat sa ai un telefon care are o camera foto de cea mai buna calitate.

Nu este neaparat ca aceasta camera foto sa aiba foarte multi mega pixeli, ci este important ca ea sa dispuna de o functie de stabilizare optica in scopul realizarii imaginilor nemiscate.

Pe langa toate aceste aspecte, cu siguranta si bateria telefonului conteaza foarte mult, astfel ca ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre un telefon care are o capacitate mare a bateriei. Se stie faptul ca bateriile acestor dispozitive se descarca rapid, asa ca trebuie sa alegi un telefon care rezista mult timp incarcat.

Descarcarea bateriei este direct influentata de luminozitatea ecranului, dar si de numarul aplicatiilor deschise, sau de activarea altor functii ale telefonului, precum Bluetooth sau wifi.

Ei bine, in cazul in care vei tine cont de toate aceste aspect, cu siguranta vei reusi sa faci alegerea cea mai buna, si sa alegi acel telefon care ti se potriveste perfect.

Este insa important sa te preocupe intretinerea dispozitivului, pentru ca acesta sa aiba o durata indelungata a vietii.

 

0 Shares
You May Also Like