Factori care pot afecta touchscreenul unui smartphone

0 Shares
0
0
0

Factori care pot afecta touchscreenul unui smartphoneTouchscreen-ul este o componenta a telefoanelor mobile pe care le folosim cu totii, si trebuie precizat ca este o componenta foarte sensibila. Utilizatorii ajung cu telefonul la service pentru o inlocuire touchscreen telefon atunci cand acesta este afectat in urma unui impact puternic si nu mai functioneaza.

Exista insa si alti factori care pot afecta modul de functionare al touchscreen-ului unui smartphone, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Problemele legate de aplicatii determina ca ecranul tactil al telefonului nu functioneze.

Daca utilizati o aplicatie si ecranul tactil nu raspunde, exista trei situatii in care aplicatia are ca rezultat faptul ca ecranul tactil nu functioneaza:

  • Aplicatia este rau intentionata iar scopul ei este sa infecteze sistemul telefonic, ceea ce duce la un ecran tactil care nu raspunde. Prin urmare, ucideti sau eliminati virusul pentru a repara telefonul.
  • Aplicatia este prea mare, ceea ce este inaccesibil pentru sistemul telefonic, astfel incat va incetini viteza sistemului sau chiar va determina ecranul sa nu raspunda la nicio actiune. Dezinstalati aplicatia pentru a face telefonul sa functioneze corect.
  • Unele aplicatii nu accepta ecranul tactil, astfel incat sa nu puteti utiliza aplicatiile cu un telefon cu ecran tactil.

Setarile personale determina tulburarea sistemului.

Unele setari de personalizare pot afecta sistemul telefonic, iar ecranul tactil nu are nicio reactie. Daca ecranul tactil al telefonului nu raspunde complet, resetarea din fabrica a dispozitivului Android in modul Recuperare poate ajuta, asa ca in cele ce urmeaza veti vedea cum puteti face acest pas:

  • Apasati lung butonul de alimentare pentru ca in acest fel veti opri telefonul;
  • Apasati si mentineti apasat butoanele de pornire si de volum UP in acelasi timp;
  • Dupa aceea, eliberati butoanele, insa numai dupa ce veti vedea ca pe ecran apare o pictograma Android;
  • Folositi butoanele de volum pentru a alege “stergeti datele / resetarea din fabrica”, dupa care trebuie sa apasati butonul de alimentare pentru a confirma. Alegeti “Da – stergeti toate datele utilizatorilor” si confirmati, apoi va fi nevoie sa alegeti optiunea “Reporniti acum sistemul” utilizant tasta de volum si confirmati.

Un amanunt important de care trebuie sa tineti cont este acela ca resetarea din fabrica va pierde tot continutul salvat pe telefon, inclusiv clipuri video si fotografii, aplicatii, mesaje, iar exemplele pot continua.

In cazul in care nu doriti sa resetati din fabrica telefonul in modul de recuperare, mai aveti o alta posibilitate, si anume aceea de a incerca sa asteptati ca telefonul sa nu mai functioneze, dupa care va fi nevoie sa il incarcati pentru o perioada de timp. Atunci cand acesta este incarcat, trebuie sa porniti telefonul, apoi salvati datele de pe dispozitiv, dupa care resetati din fabrica telefonul in setari.

Erorile de actualizare a firmware-ului fac ca ecranul telefonului sa nu functioneze.

Telefonul nu a reusit sa se actualizeze din cauza deconectarii la internet sau a altor probleme, rezultand ca sistemul este deteriorat si telefonul nu poate utiliza ecranul tactil. Astfel, puteti merge pe site-ul oficial al telefonului dvs. pentru a gasi firmware-ul de actualizare sau puteti intreba direct vanzatorul despre firmware.

Daca ecranul tactil nu revine la normal dupa incercarea de mai sus, poate ca ecranul tactil este intrerupt. Puteti sa-l intr-un service gsm pentru ca expertii sa vada daca se mai poate face ceva in privinta sa.

0 Shares
You May Also Like