Motive pentru a alege un service autorizat

0 Shares
0
0
0

Service-ul pe care il alegeti pentru repararea telefonului dumneavoastra este mai important decat credeti, iar alegerea unui service autorizat reprezinta o garantie a calitatii serviciilor pe care nu o veti regasi in service-urile improvizate. Dar de ce sa alegeti un service autorizat?

In primul rand pentru ca reprezinta o garantie a calitatii materialelor folosite. O inlocuire display iphone 7 de exemplu se poate face cu piese aftermarket sau originale, in functie de buget, ambele fiind variante viabile din punct de vedere al calitatii.

Exista insa si alte variante inferioare din punct de vedere al calitatii pe care nu este recomandat sa le folositi pentru a inlocui display-ul telefonului dumneavoastra nici pentru alte reparatii. Aceste piese de calitate inferioara vor veni in contrast cu restul telefonului si pot duce in timp la noi defectiuni.

Experienta angajatilor din service-urile autorizate este de asemenea un argument in favoarea acestora. Chiar si folosirea unor piese de calitate de catre persoane ce nu au formarea sau experienta necesara pentru a duce la bun sfarsit operatiunile necesare poate cauza daune telefonului dumneavoastra.

In general service-urile autorizate ce pot fi gasite si in mediul online dispun si de o sectiune de review-uri unde puteti afla parerea altor clienti cu privire la experienta avuta in service.

Chiar daca sunteti tentat sa alegeti o varianta mai economica pentru a repara telefonul dumneavoastra sau poate chiar sa incercati sa il reparati singur (cu ajutorul tutorialelor online) ar trebui sa tineti cont de faptul ca aceasta economie de moment va produce cheltuieli mai mari mai tarziu.

In cazul in care operatiunea, ca de pilda o inlocuire display iphone 7 nu a fost realizata profesionist iar acesta s-a deteriorat prea mult pentru a mai putea fi reparat. In acest caz, veti fi nevoit sa achizitionati un nou telefon, ce va va costa cu siguranta mai mult decat ar fi costat o reparatie intr-un service cu preturi mai ridicate, dar care oferta o garantie a calitatii.

De asemenea, service-urile autorizate ofera de obicei o garantie de 30 sau 60 de zile pentru piesa inlocuita sau pentru operatiunea efectuata, ceea ce reprezinta o asigurare pentru dumneavoastra ca in cazul in care telefonul se defecteaza din nou, dumneavoastra veti beneficia de repararea acestuia gratuit, fara efort financiar sau batai de cap.

Un alt motiv pentru a alege un service autorizat este faptul ca in cazul in care aveti anumite obiectii, preferinte sau cereri speciale, aveti mai multe sanse sa fiti ascultat si ajutat decat in cazul unui service improvizat, unde accentul se pune mai mult pe costuri decat pe experienta clientului si preferintele acestuia.

In concluzie, desi mai economica, varianta de a-si repara singur dispozitivul mobil sau de a apela la prieteni/cunostinte sau alte persoane neautorizate poate cauza daune telefonului pe termen lung si trebuie evitata. Varianta de a opta pentru un service autorizat este cu siguranta o garantie a calitatii ce nu trebuie neglijata din motive economice sau de convenienta, deoarece este mult mai rentabila pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like