Sunt dureroase tratamentele de canal

0 Shares
0
0
0

Vi s-a spus că aveți nevoie de un tratament de canal pentru a elimina o infecție şi a vă salva dintele și vă întrebați dacă va fi o experiență dureroasă. Pe vremuri, tratamentele de canal erau neplăcute, însă în zilele noastre, tratamentul de canal este nedureros și ușor.

Ce este un tratament de canal?

Un tratament de canal sau endodontic este o procedură dentară utilizată pentru a îndepărta o infecție, pentru a salva dintele și pentru a preveni reinfectarea. Această procedură vă va ajuta să vă salvați dintele în mod natural, să nu mai aveţi dureri și să aveţi din nou dinţi sănătoși.

Când aveți nevoie de un tratament de canal?

Veți avea nevoie de un tratament de canal pentru un dinte ciobit sau crăpat, carii profunde sau probleme de la o obturație anterioară. Mai jos sunt simptomele pe care le puteți experimenta dacă aveți nevoie de tratament de canal:

  • Sensibilitatea dinților (în special la frig și cald)
  • Durere severă la mușcare sau mestecat
  • Bubiţe sau umflături asemănătoare coșurilor pe gingie
  • Carii profunde
  • Gingii sensibile sau umflate
  • Un dinte crăpat sau ciobit
  • Un dinte cu abces

Important: Trebuie să faceţi tratamentul de canal cât mai curând posibil. Asta pentru că infecția se poate răspândi și poate cauza probleme dincolo de cavitatea bucală.

Cât durează tratamentul de canal?

De obicei, un tratament de canal durează în jur de 30 până la 60 de minute, iar cazurile mai complexe pot dura până la 90 de minute sau mai mult. Procedura necesită, de obicei, o întâlnire sau două pentru a fi finalizată.

Cum se efectuează tratamentul de canal?

Pentru a efectua un tratament de canal, medicul dentist sau endodontist vă va face mai întâi o radiografie, pentru a determina dacă efectuarea procedurii este viabilă și dacă infecția s-a răspândit în alte regiuni. Apoi, medicul dentist va amorți gingia din jurul dintelui afectat, după care va injecta un anestezic local în gingii.

Odată ce dintele este amorțit, dentistul va accesa pulpa afectată făcând o mică deschidere în partea superioară a dintelui. Această pulpă va conține vase de sânge, nervi sensibilizați și bacterii, pe care medicul dentist le va îndepărta înainte de a curăța cu atenție toate canalele din dinte. Stomatologul va acoperi apoi zona cu antibiotice pentru a o dezinfecta și a preveni reinfecția.

Odată ce canalele sunt dezinfectate și curățate, medicul dentist va încheia procedura prin umplerea și sigilarea dinților. De asemenea, poate prescrie antibiotice orale și medicamente pentru durere fără prescripție medicală, pentru a evita durerea post-tratament.

Tratamentul de canal doare?

Nu veți simți nicio durere în timpul procedurii de canal, datorită anesteziei locale pe care o folosesc stomatologii. Durerea asociată cu tratamentele de canal provine de la dinte însuși, înainte de a fi tratat. Eliminarea infecției îndepărtează durerea.

Probabil că veți experimenta dureri ușoare și disconfort timp de câteva zile după procedură. Această durere este normală pentru o perioadă și o puteți gestiona cu medicamente pentru durere. Rețineți că, dacă durează mai mult de o săptămână, ar trebui să vizitați medicul dentist.

Dacă vă confruntaţi cu una sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus, la DentPlus – Cabinet Stomatologic in Crangasi veţi primi un tratament de canal fără durere, iar în plus, puteţi beneficia de alte servicii stomatologice pentru a vă menține zâmbetul strălucitor și gura sănătoasă.

0 Shares
You May Also Like