WordPress este unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun sistem de management al continutului (content management system), atunci cand este vorba despre optimizarea SEO.
Lucrul in sine, la optimizarea articolelor in WordPress pentru search engine optimization, poate parea o pierdere de timp, dar va asiguram ca nu este.
Optimizarea site-ului tau, te va ajuta sa-i cresti ranking-ul, sa primesti mai multi vizitatori unici si sa ai un site mai bun, in general. Pentru SEO de cea mai buna calitate, intra pe DanBradu.com!
Strategiile SEO ar trebui implementate in toate aspectele de online marketing si de PR ale afacerii tale online. Primele incercari de optimizare pentru SEO in WordPress se bazau pe folosirea anumitor plugin-uri specializate ca de exemplu Headspace, inca de la aparitia versiunii de WordPress 2.5, in 2008.
Momentan, Yoast Seo Plugin este unul dintre cele mai bune si il recomandam si noi. Acest plugin s-a dovedit a fi extrem de puternic, iar site-uri precum SearchEngineLand si TheNextWeb, deja il folosesc. Acest plugin pentru seo in WordPress este foarte stabil si destul de usor de folosit.
Daca folosesti un alt tip de plugin, de exemplu All in One Seo Pack sau Ultimate SEO, dar vrei sa le schimbi, exista ghiduri de migratie ce te vor putea ajuta in aceasta privinta. Este un proces destul de usor. Daca nu folosesti inca un plugin pentru SEO, Yoast Seo Plugin este mai mult decat potrivit pentru tine.
Seo Basic in WordPress.
Worpress este un sistem foarte bine optimizat, out of the box si permite indexarea fiecarei pagini in parte, mult mai bine decat orice alt sistem de tip CMS. Dar, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare, pentru a-ti face treaba mai usoara.
Url-urile. Structura Permalink.
Primul lucru de schimbat este structura permalink. Vei gasi setarile pentru permalink in meniul “Settings -> Permalinks”. Permalink-ul initial (cel default) va fi “?p=<postid>, dar este de preferat folosirea “/post-name/ or / category/ post-name/”. Pentru prima optiune, schimba setarea in “/%postname%/”.
WWW versus non-WWW.
Trebuie sa te gandesti la modul cum va aparea website-ul tau, de exemplu www.site.com sau simplu site.com. Asigura-te ca in setarile general, in sub-meniul Settings->General, versiunea care vrei sa apara, este aratata in mod corect, dupa cum urmeaza:
Wordpress Address(URL) iar in casuta de dialog vom avea: https://site.com
Site-Addres(URL), iar in casuta de dialog vom avea: https://site.com
Stop Words.
Ultimul lucru pe care vei dori sa il schimbi la permalink-uri pentru a creste optimizarea SEO in WordPress, este sa indepartezi asa numitele “stopwords”.
Cuvinte ca “un”, “si”, etc. Inca de la versiunea 1.1.6, Yoast Seo Plugin te va ajuta si in acest sens si va indeparta automat aceste cuvinte, in momentul in care ai salvat postul, in asa fel incat nu te vei confrunta cu acele url-uri lungi si urate. Iti recomandam schimbarea acestor detalii inainte ca website-ul sa ajunga live, adica pe un domeniu online.
Daca utilizatorii au luat deja contact cu acesta, incearca sa nu mai schimbi permalink-urile iar daca totusi o faci, asigura-te ca post-ul este redirectionat intr-un mod corespunzator.