1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei

0 Shares
0
0
0

1 decembrie 1918Au  trecut 95 de ani de la Marea Unire din 1918. Asadar la 1 decembrie 1918, Transilvania, Banatul, Crisana si Maramuresul au dat mana cu mana si s-au unit cu Romania, dupa ce la Alba Iulia a avut loc  Marea Adunare Nationala.

In data de 27 iulie 1990, Parlamentul Romaniei a hotarat ca ziua de 1 decembrie sa devina Ziua Nationala a Romaniei. Pe atunci a fost presedinte Ion Iliescu, omul ce a inceput sa distruga Romania. Ziua Nationala a Romaniei s-a sarbatorit pentru prima data la 1 decembrie 1990, in Alba Iulia.

In prezent Romania a inceput sa devina o marioneta a marilor puteri, o tara condusa de hoti si oameni fara pregatire, oameni ce scriu cu greu corect romaneste. Romania a fost o tara bogata candva, iar acum a devenit o tara ce se afla in moarte clinica. Din cauza deciziilor copilaresti luate de alesii neamului, treptat numarul somerilor a crescut considerabil. Multi oameni comit infractiuni pentru a nu muri de foame, cu greu se mai fac angajari. Prea multe societati au intrat in faliment, prea multe companii de stat au fost vandute pentru a putea acoperi gaurile produse de deciziile prostesti luate de cativa angajati ai statului, dar si de politicieni. Stau si ma uit in jur si vad oameni tristi, oameni ce o duc rau, oameni ce sunt condamnati la saracie. Prea multi romani au plecat si inca mai pleaca in strainatate pentru un trai mai bun, iar cand se intorc in tara se simt rau cand isi aduc aminte prin ce chinuri au trecut. Decat muritori de foame in Romania, mai bine sclavi prin alte tari. Asa gandesc multi romani ce nu mai suporta saracia din Romania.

Pentru a avea o tara frumoasa, o tara in care sa traim cu drag, neaparat trebuie sa plece din tara incompetentii ce ocupa functii de conducere. Tinerii nu mai au tragere de inima sa invete. Termina facultati si de geaba, nimeni nu-i baga in seama daca nu au relatii. Sunt prea multi soferi cu facultati. Eu cred ca e momentul sa facem ceva, nu sa ne amagim in fiecare an ca traim intr-o tara in care o ducem cu totii bine. In Romania o duc bine doar persoanele ce au comis si inca mai comit grave infractiuni prin care aufacut prea multi cetateni sa sufere. Stau in libertate deoarece au prea multi bani, sunt prea influenti ca sa stea la inchisoare, acolo unde le este locul.

Nu vreau sa fug din Romania, nu pot sa uit ca sunt roman, insa nu pot sa spun ca toti romanii o duc bine. Romania se afla in prapastie acum. Suntem nevoiti sa platim greselile altora. Trebuie sa nu uitam ca stramosii nostri au fost niste luptatori, asa ca nu putem sa fugim din tara ca niste lasi. La multi ani, Romania!

0 Shares
You May Also Like