Ce sunt motoarele electrice si la ce folosesc acestea, stim, in mare parte, cu totii. Unii au cunostinte mai amanuntite cu privire la acestea, pe cand altii trebuie sa se documenteze pentru a putea realiza o achizitie in acest sens.
Mai departe imi voi indrepta atentia asupra motoarelor electrice trifazate. Detaliile si eventualele specificatii pe care le voi face se refera la produsele oferite pe www.bracomotoareelectrice.ro.
Motoarele electrice trifazate – specificatii si mentiuni
Se deosebeste acest tip de motoare prin faptul ca nu necesita un dispozitiv suplimentar pentru pornire. Totodata, cel putin in cazul modelelor de la Bmes, calitatea este remarcabila, aceasta fiind de altfel caracteristica ce dicteaza durata de viata a motorului, alaturi de o intrebuintare corespunzatoare.
O intrebare pe care trebuie sa si-o adreseze cei care urmeaza sa faca o astfel de achizitie, pentru a intelege exact de ce anume au nevoie este referitoare la principiul dupa care motorul electric trifazat functioneaza.
Pentru inceput o sa fac cateva mentiuni cu privire la productia campului magnetic rotativ. Ei bine, trebuie sa stii ca statorul motorului este reprezentat de bobine suprapuse. Acestea compenseaza un unghi electric de 120 grade.
Prin activarea motorului, bobina din stator, ce dispune de conexiune la o sursa de curent (in conditiile pe care le impune – curent alternativ cu 3 faze), va contribui la crearea campului magnetic rotativ. Acesta se va intarzi la o viteaza sincrona.
Stii cum se realizeaza rotatia? Ei bine, aceasta intrebare are un raspuns destul de filozofic, ca sa spun asa. Iti dezvalui mai departe asa zisele secrete din spatele rotatiei.
Este vorba despre forta electromotoare ce se induce in circuite, dupa cum spune legea lui Faraday. Aceasta forta se obtine prin schimbarea fluxului magnetic, a legaturii sale in circuit. Fiecare bobina din dotarea rotorului care face parte din alcatuirea unui motor de inductie dispune de o rezistenta externa care face inchiderea.
Poate fi vorba de asemenea despre bobine direct scurtcircuitate printr-un inel final. Acestea indeplinesc un rol bine stabilit – taie campul magnetic din stator. In cele din urma curentul curge prin rotorul conductor, insa nu inainte ca forta electromotoare sa fie indusa in bara de cupru a rotorului.
Mai departe curentul este generat de viteza relativa care se stabileste intre conductorul rotor static si fluxul rotatiei.
Este foarte important ca viteza rotorului sa nu o ajunga pe cea sincrona, potrivit principiului dupa care functioneaza motoarele electrice trifazate. Fara o viteza relativa, adica in cazul in care vitezele ar avea aceeasi valoare, nu s-ar genera nici forta de rasucire. Se produce alunecarea necesara, atunci cand exista deci o diferenta intre viteza rotorului si cea a statorului.
Cand utilizezi un motor electric trifazat, ai avantajul ca acesta nu necesita conexiunea electrica la rotor.
De ce avantaje ai parte cand folosesti un motor electric de la Bmes.ro :
- nu exista perii si nici comutatoarele care sa provoace scantei
- dispune de functia de auto-pornire
- este un motor cu o functionare economica
- intretinerea se realizeaza cu minimum de efort
- dispozitivul electric se prezinta sub o constructie robusta
Acum ca esti in tema cu ceea ce prezinta linia de motoare electrice trifazate, poti avea in vedere o achizitie durabila, care sa iti ofere rezultatele dorite, alaturi de eficienta sporita. Poti comanda un motor trizafat la preturi accesibile de pe bracomotoareelectrice.ro.