Pentru cine sunt ideale laptopurile refurbished?

3 Shares
0
0
3

Pentru cine sunt ideale laptopurile refurbished?In momentul in care discutam despre laptopuri, trebuie sa precizam faptul ca pe piata exista trei mari categorii de astfel de produse, iar in cele ce urmeaza vom vedea si care sunt acele categorii de laptopuri.

In primul rand avem laptopurile noi, despre care stim cu totii ca sunt produse noi noute, cumparate din magazin, sigilate, deci nu au mai fost folosite de catre nimeni inainte.

In functie de buget, de preferinte si de nevoi, fiecare isi poate alege un laptop nou de la un anumit producator de pe piata, precum Dell, HP, Lenovo, etc.

Cea de-a doua categorie de echipamente existente pe piata cuprinde toate laptopurile second hand. In ceea ce priveste aceste laptopuri trebuie sa venim cu precizarea ca ele pot sa fie foarte performante, si de multe ori un laptop second hand poate avea specificatii tehnice de top, specificatii tehnice superioare unui laptop nou.

Inca in magazine se gasesc laptopuri noi i3, iar cei care isi doresc un laptop second hand isi pot indrepta atentia spre unu laptop second hand i5 sau laptop second hand i7, iar aceste echipamente chiar daca sunt second hand, vor avea performante superioare laptopului nou de generatie i3.

Ultima categorie de laptopuri existenta pe piata cuprinde modelele refurbished, iar cei care isi doresc un laptop refurbished de calitate isi pot indrepta atentia de exemplu spre un laptop refurbished i5.

In ceea ce priveste aceste produse, pentru cei care nu stiu, ele sunt laptopurile resigilate cumparate de catre utilizatori din magazinele de specialitate. Aceste echipamente au performante la fel de bune ca si laptopurile noi, sau pot avea chiar performante superioare.

Cum este posibil acest lucru? Ei bine, un laptop nou care a fost folosit cateva zile sau cateva saptamani, din diferite motive a fost trimis in fabrica, iar acolo a fost testat, iar in cazul in care s-a constatat faptul ca anumite componente nu functionau perfect, ele au fost inlocuite cu altele noi, dupa care laptopul a fost din nou testat si scos pe piata sub denumirea de laptop refurbished.

In ceea ce priveste persoanele care isi indreapta atentia spre astfel de laptopuri, trebuie precizat ca exista persoane juridice care isi cumpara astfel de echipamente. Firmele aleg asemenea laptopuri deoarece isi doresc sa aiba la dispozitie echipamente de calitate superioara, la preturi foarte atractive.

Exista si o multime de persoane fizice care isi indreapta atentia spre asemenea echipamente pe care sa si le cumpere pentru acasa. Este cat se poate de normal ca fiecare sa isi doreasca sa aiba acasa un laptop performant, si care sa nu fie foarte scump.

Iar aici trebuie precizat ca un laptop refurbished costa mai putin decat un laptop nou. De exemplu, daca discutam despre un echipament nou care costa 2.000 de lei, cu siguranta exact acelasi model de laptop insa resigilat, costa undeva la 1.500 – 1.600 de lei.

Asadar, fiind atat de atractive laptopurile refurbished, ele reprezinta o solutie ideala atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice care au nevoie de un laptop.

3 Shares
You May Also Like