Sfaturi utile pentru alegerea castilor wireless

0 Shares
0
0
0

Sfaturi utile pentru alegerea castilor wirelessAtunci cand cumperi castile trebuie sa iei mai multe decizii? Ai nevoie de casti wireless? Trebuie sa fie cu fir? Este preferata constructia deschisa sau inchisa? In cele din urma, se pune problema tipului de conexiune intre casti si dispozitivul de redare, deoarece acest lucru nu se intampla neaparat printr-un cablu – alternativa este castile fara fir.

Casti fara fir: fara probleme cu cablul

Principalele motive pentru castile fara fir, care sunt conectate fie prin radio, fie prin Bluetooth cu playerul MP3 sau cu smartphone-ul, sunt atat de pareciate, sunt reprezentate de lipsa cablului, care nu se mai agata peste tot si nu se rupe. Situatia este destul de diferita in cazul castilor cu cablu: uneori cablul este prea lung si se incurca in haine sau se incurca prus si simplu, iar daca sunt prea scurte vor cadea mereu din urechi sau sunt imposibil de folosit. Ar fi o alta problema in aceasta privinta: innodarea cablului. Daca cablul este rulat (de exemplu pentru transport), acesta trebuie mai intai sa fie descurcat si apoi utilizat, iar descurcarea implica o munca asidua uneori.

Calitatea sunetului: castile cu fir sunt aproape la fel ca cele wireless

Se spunea in trecut ca toate castile care au fir se aud mai bine, insa datorita modului in care tehnologia a evoluat, in prezent, acest lucru nu mai este neaparat valabil. In acest sens, castile wireless nu ofera mari minuni in ceea ce priveste sunetul, deoarece conexiunea wireless aduce pur si simplu pierderi de calitate. Castile care sunt special concepute pentru a fi utilizate in studio sau de DJ au intotdeauna un cablu. Desi tehnologia a prins in acest sens in ultimii ani, zgomotul care tulbura placerea muzicii este aproape invizibil, iar castile radio suna acum destul de bine – acelasi lucru se aplica transmisiei in sine – deci poti alege linistit unul dintre cele doua modele pentru ca nu vei simti mari diferente.

Cand se transmite semnalul audio la casti fara cabluri, se pot utiliza diverse tehnologii. Castile wireless care folosesc tehnologia infrarosu au dezavantajul ca trebuie sa existe intotdeauna un contact vizual intre receptor si transmitator. Ceva mai bune in aceasta privinta sunt castile radio analogice, aici contactul vizual nu mai este necesar, dar plaja de transmisie este restransa. Cele mai bune rezultate pentru castile wireless sunt obtinute prin tehnologia Bluetooth, care ofera o calitate buna a sunetului la o distanta de doar cativa metri – aceasta tehnologie atinge si ea limitele sale la distante mai mari. In consecinta, castile wireless sunt inferioare modelelor cu cabluri, nu numai din punct de vedere al sunetului ci si in ceea ce priveste distanta de miscare.

Datorita tehnologiei utilizate pentru conectarea castilor fara fir, este nevoie de o sursa de alimentare pentru ca aceste dispozitive sa se incarce, in timp ce modelele normale isi atrag energia prin cablu de la dispozitivul de redare. Acest lucru limiteaza utilizarea castilor wireless nu numai in ceea ce priveste domeniul de transmisie, ci si in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Cu toate acestea, avantajele oferite de castile wireless le fac incomprabil mai bune decat cele cu cablu, in special in activitati cum ar fi sportul.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like